Bota al contingut principal

El conveni marc firmat entre l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i la UPV, de foment de l’emprenedoria, suposa un pas avant en la integració de la universitat amb les poblacions del voltant. L’acord pretén establir una relació de benefici mutu en matèria de col·laboració acadèmica, científica i cultural. Entre altres iniciatives, preveu la realització de cursos, tallers i fòrums per a la promoció de la innovació i el mutu assessorament en qüestions relacionades amb l’activitat d’ambdues entitats. El conveni permet que alumnes de la UPV realitzen programes de cooperació educativa en l’Ajuntament de Tavernes.

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, confia que “accions com esta puguen contribuir a transmetre la cultura de l’emprenedoria, que ensenyen els nostres veïns a prendre la iniciativa en el seu lloc de treball, a redissenyar la seua professió i, inclús, els animen a crear la seua pròpia empresa, com a alternativa al tradicional contracte de treball alié”.

El rector de la UPV, Francisco J. Mora, ha assenyalat que “esta firma obri les portes a la formalització de futurs acords per a la creació de càtedres d’empresa, per a la posada en marxa d’un viver de pimes i un centre d’emprenedors. Amb tot això, volem acostar la universitat a les poblacions de la Comunitat Valenciana mitjançant els campus externs”.

Tavernes de la Valldigna ha estat potenciant la cultura de l’emprenedoria local des de l’any 2012, quan van presentar el Pla Integral de Joventut, que tenia com a objectiu fomentar els valors emprenedors dels veïns de la ciutat i establir un marc de cooperació entre diferents entitats per a donar eixida a les seues iniciatives. El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, hi ha donat un fort impuls amb la firma de diferents convenis amb entitats com el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) i la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA).

Este estiu passat, l’Ajuntament de Tavernes va rebre un dels sis premis nacionals atorgats per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), dotat amb 8.000 euros, pel projecte “Foment de la cultura emprenedora entre els joves de Tavernes de la Valldigna”, dins de la categoria de localitats entre 5.000 i 20.000 habitants.

La UPV té més de 20 anys d’experiència en el suport a l’emprenedoria: l’any 1992 va donar llum verda a l’Institut Ideas, el primer del seu tipus a Espanya que, des d’aleshores, ha promogut la creació de més de 400 empreses. El seu repte actual és traslladar esta cultura emprenedora a altres àmbits i interactuar amb institucions, empreses i professionals perquè esdevinguen impulsores de talent i idees mitjançant el suport científic i tècnic.