Bota al contingut principal

El CLJO suma aquest servei als d’assessorament d’estudis, psicosexual i d’informació juvenil.

La Regidoria de Joventut impulsa una campanya informativa als centres educatius per tal que els joves coneguen l’oferta al seu abast al Casal Jove.

Els i les joves d’Ontinyent van a comptar per primera volta amb un servei d’assessorament legal gratuït, que oferirà la firma AF Advocats a través del Consell Local de la Joventut (CLJO) de la ciutat. El servei, que era presentat aquest matí en roda de premsa, s’afegeix així als altres amb que ja es comptava al CLJO, com són el d’assessorament d’estudis, psicosexual i d’informació juvenil.

“És una iniciativa per als joves i que ve de la mà d’una empresa jove”, explicava el Regidor de Joventut, Pepe Pla, qui agraïa la iniciativa de l’advocat Antoni Ferrero, que prestarà el servei desinteressadament, avançant que des de la regidoria i del CLJO va a iniciar-se una campanya informativa als centres educatius “per a que els nostres joves sàpien quins serveis tenen a la seua disposició al Casal Jove”, explicava.

Antoni Ferrero destacava que la idea va sorgir durant el seu període com a estudiant, “al qual molts amics joves em plantejaven dubtes legals”. Qüestions legals i laborals derivades de situacions com la el lloguer d’un pis d’estudiants, la venda d’un ciclomotor, o els primers passos de cara a crear una empresa són algunes de les qüestions a les que Ferrero orientarà de manera gratuïta cada dimarts de 18h a 20h, prèvia cita a través del e-mail [email protected]

La técnica del CLJO, María Fuset, explicava que amb aquest nou servei, el Casal Jove compta actualment amb quatre assessoraments, dos dels quals s’oferten per part de tècnics municipals, com són l’assessorament d’estudis i els psicosexual. L’assessorament d’estudis ofereix informació als joves sobre cicles formatius, graus superiors, capacitació de llengües, accés a la universitat i altres aspectes vinculats a la formació i els estudis, dimarts i dijous de 17:30 a 20:30, mentre que l’assessorament sexual s’oferta tots els divendres de 19:00 a 20:00 hores per tractar qüestions com els mètodes anticonceptius, mètodes preventius de les malalties de transmissió sexual i educació en la pràctica sexual del jove.

A més, el CLJO compta amb un servei d’informació juvenil que disposa d’un ampli horari d’atenció als joves. Aquest servei pretén informar, assessorar i guiar sobre aspectes de més interès per al jovent ontinyentí com ara: jornades i tallers, cursos, beques, premis i concursos, cultura, oci i temps lliure, assessorament per a la creació d’associacions juvenils, etc, podent fer-se ús d’aquest servei totes les vesprades de dilluns a divendres de 16:30h a 20:30h (excepte divendres fins les 19h) i els matins de dilluns i dimecres de 9:30h a 14h.