Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha destinat 864.650,35 euros en manteniment i millora de la via pública, mobiliari urbà, parcs i jardins durant els exercicis 2012 i 2013. Així consta en  l’informe del Departament de Tècnica, Arquitectura i Enginyeria del consistori.

Tot i disposar d’un pressupost 5 milions d’euros inferior respecte a l’exercici de 2011, s’ha treballat de valent en l’optimització de despeses i recursos. Cal assenyalar molt significativament en este sentit l’esforç que ha realitzat el govern municipal en el manteniment i millora de la via pública, mobiliari urbà, parcs i jardins. La reducció del pressupost municipal ha suposat que moltes faenes es facen amb recursos propis, cosa que augmenta la càrrega de treball dels operaris municipals.

Esta despesa de 864.650 euros ha anat destinada a la reparació de vehicles, maquinària, productes de jardineria, infraestructura platja, camins, vies públiques, així com a compra de materials de construcció, llanterneria, tancaments metàl·lics, ferreteria i fusteria, entre altres.

El regidor de Manteniment d’Infraestructures de l’Ajuntament de Tavernes, Josep Llàcer, ha assenyalat que “en estos 2 anys hem demostrat el nostre compromís amb el manteniment i la millora de la ciutat. Tot i les dificultats pressupostàries, s’han realitzat obres i inversions que han creat noves zones de jocs, parcs i jardins, tant en el poble com en la platja, i se n’han millorat altres que estaven molt deteriorades”.

“Entre estes -ha indicat Llàcer- destaquen la millora de la zona enjardinada de l’entrada al poble, coneguda com La Bien Pagà, l’habilitació de noves zones de jocs i ampliació d’altres ja existents en el passeig de Colón i plaça d’Espanya, urbanització del parc del Cantalot, la reurbanització del carrer de Santa Maria o de la guarderia de la platja en la zona de la Sardina”.

A més a més, pròximament s’executarà l’obra de reforma de la plaça del carrer del Calvari i millora de les zones de jocs de la Goleta i passeig del País Valencià.

“També enguany hem assignat un operari que dedica gran part del seu horari a tasques específiques de manteniment i reparació de zones de jocs que, des del meu punt de vista, està fent un magnífic treball”.

El regidor de Manteniment d’Infraestructures ha afirmat que “en este sentit vull lamentar que el partit de l’oposició utilitze arguments demagògics i accions fortuïtes per a intentar confondre la població i tirar per terra la gran tasca que s’està fent amb recursos propis en reparació de zones de jocs i manteniment de jardins. Personalment vull manifestar públicament el meu agraïment i suport a la gran feina que fan els operaris municipals de manteniment, que treballen dia a dia per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns”.

Al llarg d’estos 2 anys, els operaris de la brigada i els tècnics municipals han realitzat centenars d’actuacions que han resolt les necessitats ordinàries de manteniment, així com les incidències recollides en el departament, prioritzant sobretot l’atenció de les demandes que ens fan els nostres veïns via instància, correu electrònic, telefonades o mitjançant l’aplicació de la Línia Verda.