Bota al contingut principal

En la reunió hi han estat presents l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, el representant de la Subdelegació del Govern, José Garcia Pardo, el capità de la Comandància de Gandia de la Guàrdia Civil, l’alferes de la Comandància de Tavernes, un inspector de la policia autonòmica i l’intendent en cap de la Policia Local de Tavernes. El subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Luis Santamaria Ruiz, que tenia previst acudir a la Junta Local de Seguretat, finalment no hi ha assistit per motius d’agenda d’última hora,

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha expressat la importància d’este tipus de reunions, on “es coordinen totes aquelles actuacions de les forces de seguretat que redunden en més seguretat per als nostres veïns. En la reunió s’han tractat temes tan importants com la seguretat en el Festivern, nous programes contra la violència de gènere, a la vegada que hem tingut novetats respecte als episodis de fums i olors que estem patint a Tavernes”.

En la reunió, les forces de seguretat han abordat la coordinació del servei policial de Nadal, concretament en l’acte multitudinari de la festa de Cap d’Any de Tavernes, el Festivern, on hi haurà un operatiu conjunt coordinat de la Policia Local (reforçada en Nadal amb 4 interins) i la Guàrdia Civil. El tema de la contaminació d’olors que tanta alarma social ocasiona ha sigut un altre dels punts tractats.

També han parlat de la violència de gènere i del pla director de la convivència i millora de la seguretat en els centres educatius i els seus voltants. Un altre punt destacat ha sigut la vigilància rural, que a través del grup operatiu Roca està coordinat per una tinent adjunta de la Guàrdia Civil. Segons ha informat la benemèrita, els delictes i furts en el camp han disminuït arran d’este increment de la vigilància preventiva de les zones rurals.