Bota al contingut principal

L’equip de Govern de Betxí es consolida com a “model de diàleg” en tirar endavant per tercer any consecutiu uns comptes municipals sense cap vot en contra.

Els comptes per al 2014 de Betxí ascendeixen a 4,3 milions d’euros i suposen un augment del 2% respecte a l’any passat.

En els pressupostos de 2014 augmenten un 14% les inversions -totes amb fons propis- es triplica la partida destinada a foment del treball i augmenten un 18% les ajudes per a emergència social.

L’equip de Govern de Betxí s’ha consolidat com a “model de capacitat de diàleg i acord” en la província de Castelló en aconseguir, per tercer any consecutiu, tirar endavant els pressupostos municipals sense cap vot en contra.

De fet, en el Ple d’anit, l’equip de Govern d’Alfred Remolar va aconseguir el suport del seu grup de Compromís, PSOE i PP als “pressupostos més socials de la història de Betxí”, a pesar de l’abstenció d’EU.

D’esta manera, els comptes de Betxí per al 2014 ascendiran a 4,3 milions d’euros, la qual cosa suposa un 2% més que l’any passat amb un reforç, de nou, en les partides socials. Entre altres mesures, els pressupostos de Betxí augmentaran un 14% en inversions, totes amb fons propis, és a dir, sense recórrer a cap tipus de préstecs i sense hipotecar les arques municipals.

A nivell social, “prioritat estratègica de l’equip de Govern en estos moments de crisi”, segons apunta l’alcalde, Alfred Remolar, es mantenen les línies de subvencions a ONG, associacions i clubs esportius, “ànima del teixit social en el municipi i motors de l’activitat sociocultural en la localitat”, destaca Remolar.

A més, es destinaran 18.000 euros al banc de llibres amb l’objectiu de facilitar l’accés a la cultura i l’educació de les famílies amb menys recursos; s’impulsaran 2.000 euros per a beques de foment de l’excel·lència entre els estudiants; s’augmenten fins a un 18% les ajudes d’emergència social –en esta legislatura s’ha multiplicat per quatre la partida- i es triplica la inversió destinada a foment del treball, que passa de 17.000 a 50.000 euros.

Així mateix, en altres matèries “prioritàries per a l’equip de Govern”, els comptes de 2014 contemplen inversions com la millora i condicionament de parcs; el condicionament de la sala d’assajos de l’Auditori, la construcció d’una rotonda en l’accés nord del municipi per a millorar la seguretat viària, la culminació de la primera fase del Palau de Betxí i l’adquisició d’un nou cotxe per a la Policia Local.