Bota al contingut principal

La regidora de Compromís, Mònica Alvaro, al cap davant de Serveis Socials de Vila-real habilita una partida de 14.500 euros per a posar en funcionament Bancs de Llibres als centres educatius de la ciutat. Un total de 18 AMPES de la ciutat, tant d’educació primària com de secundària de col·legis públics i concertats de Vila-real, es beneficiaran d’aquesta iniciativa. Segons ha explicat la regidora de Compromís a l’Ajuntament de Vila-real, Mònica Alvaro, “la situació econòmica actual genera un entrebanc per a moltes cases que, amb els ingressos actuals, no poden fer front a la compra de nous llibres per als seus fills i filles”.  L’objectiu pel qual s’ha creat aquesta subvenció és el d’ajudar a les famílies que compten amb menys recursos per tal d’abaratir els costos escolars.

“Donat que no hi ha una ajuda universal ni tampoc una convocatòria per part de la Conselleria d’Educació perquè l’alumnat de primària i secundària de la ciutat puga accedir a l’adquisició de llibres i material escolar, des de la regidoria de Serveis Socials, s’ha valorat la situació i fruit de diverses converses amb la coordinadora d’AMPES i, en concret, amb el seu represant Guillermo Mercader, varem decidir encetar aquesta línia d’ajudes” ha assenyalat la regidora Mònica Alvaro.

La partida pressupostària per a dotar econòmicament als centres i instituts de la ciutat s’ha repartit equitativament entre les AMPES que han volgut formar part d’ aquest projecte. En aquest sentit, Mercader declara que “s’ha ofert la possibilitat de participar a totes les AMPES de la ciutat i estem molt més que satisfets de la massiva resposta que hem tingut per part de les Associacions de Mares i Pares dels centres”. “Tot i això”, puntualitza que, “algunes d’elles ja disposen de Banc de Llibres i també hi ha centres escolars que  tenen el seu propi, però és evident que aquesta col·laboració amb Serveis Socials servirà per fomentar els que ja existeixen i per ajudar a la creació de nous” ha manifestat el representant de les AMPES.

“Els bancs de llibres a banda de servir com una eina pràctica i fomentar el reciclatge i reutilització del material escolar, ajuden als menors a prendre consciencia de la importància de cuidar del material i a valorar molt més les eines amb les quals treballen” segons detalla Alvaro qui destaca que “és una necessitat imperiosa la que tenim per tal que tots i totes les menors sense distinció puguen accedir a l’escolaritat en les mateixes condicions i és una sort poder comptar en la ciutat amb unes AMPES tant conscients de l’actual situació econòmica i que estiguen dispostes a treballar voluntàriament pel bé dels seus centres escolars i de l’alumnat en general”.

“Gràcies a les AMPES de la ciutat i a la bona disposició també de nombrosos centres escolars i docents, fem tot el possible per tal de que els xiquets i xiquetes de Vila-real tinguen el material escolar assegurat i puguen accedir a l’escolaritat en les millors condicions possibles” ha indicat l’edil qui avança que “esperem poder seguir treballant en aquesta línia també al proper curs escolar”.

Segons ha recordat Mònica Alvaro, enguany i per primera vegada al municipi, la regidoria de Serveis Socials ha creat les beques de material infantil que s’han destinat a l’adquisició de material didàctic per a menors de 3 a 5 anys dels col·legis de Vila-real, així com també l’obertura universal de les beques de menjador a les que, per primera vegada, han tingut accés tots i totes els escolars del municipi amb l’únic requisit d’haver sol·licitat prèviament la beca de Conselleria que, actualment, està baremant la regidoria i que espera resoldre en breu.