Bota al contingut principal

El regidor de Compromís, Alberto Ibáñez, ha presentat el III Pla d’aules d’estudi impulsat per l’Ajuntament de Vila-real amb l’objectiu que els joves puguen disposar d’espais condicionats i equipats per a la preparació dels seus exàmens. En aquesta tercera edició del programa s’incorpora, com a novetat, l’horari nocturn de la Biblioteca Universitària del Coneixement, a l’avinguda de Pius XII, que obrirà 16 hores al dia de dilluns a diumenge i fins a les 2.30 hores de la matinada.

A partir del pròxim 20 de desembre i fins al 6 de gener, a més de la biblioteca de Pius XII, els estudiants podran utilitzar l’aula habilitada a l’Espai Jove i la biblioteca del centre associat de la UNED, amb una capacitat global de 300 usuaris. “Considerem que era una obligació oferir un bon servei als joves i proporcionar-los espais silenciosos per a poder estudiar amb tranquil·litat i que tinguen, a més, connexió a Internet”, valora Ibáñez regidor de Cultura, qui avança que l’horari de nit de la Biblioteca Universitària del Coneixement “podria ser ampliat en funció de la demanda i acceptació que tinga per part dels estudiants”.

Amb una capacitat per a poder acollir fins a 150 places d’estudi, l’horari d’aquest centre serà de 8 a 14 hores i de 16.30 hores a 2.30 hores de la matinada, de dilluns a diumenge, exceptuant els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1, 5 i 6 de gener. L’Espai Jove obrirà una aula d’estudi en un horari també ampli, de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores i durant les festes de Nadal estarà tancat a les vesprades del 23 de desembre al 3 de gener, així com els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1 i 6 de gener. El nou pla es completa a més amb el servei que ofereix la biblioteca universitària de la UNED, en horari de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres, que estarà també tancada els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1 i 6 de gener.

“Amb aquesta xarxa d’aules donem continuïtat al Pla d’aules d’estudi per a facilitar als estudiants de la ciutat la preparació dels seus exàmens i un lloc adequat per a estudiar”, valora el responsable de l’àrea de Cultura, qui afegeix que “açò donarà major flexibilitat als estudiants a l’hora de planificar el seu temps d’estudi”. L’edil explica que, al llarg de la setmana, es farà la difusió del nou pla en instituts, Universitat Jaume I, UNED, centres bibliotecaris i xarxes socials “perquè els estudiants coneguen les aules i horaris que tenen disponibles durant el pròxim mes”. Ibáñez ha agraït la col·laboració de l’associació El Bressol “perquè d’aquesta forma la Biblioteca de Pius XII es podrà obrir 16 hores al dia, ja que gran part de l’horari serà cobert per membres d’aquesta associació”, conclou.