Bota al contingut principal

Avui ens trobem ací acompanyats de Josep Maria Pañella, el diputat al les Corts per les comarques de Castelló per donar a conèixer les 34 esmenes, per valor de més de 12 milions €, que des de Compromís per Vila-real farem als pressupostos del la Generalitat Valenciana per a l’any 2014.

Des de Compromís ja ha quedat palès que defensem els interessos de Vila-real, tant a la Diputació com al Congrés dels Diputats, amb Joan Baldoví, on Compromís va presentar un total de 200 esmenes per un valor de 1.020 milions d’euros de les que 12 eren per a Vila-real. Per contra els representants del PP al País Valencià en varen presentar 0.

Com ja ve sent costum any rere any els pressuposts de la Generalitat Valenciana per al 2014 deixen al descobert el desinterès del govern autonòmic del senyor Fabra per Vila-real.

L’actual situació financera en què ha situat el govern del PP els comptes de la Generalitat han marcat uns pressuposts que considerem irreals i inservibles. És lamentable que en estos pressuposts se seguisca perseverant a destinar recursos públics en esdeveniments fastuosos i innecessaris que només beneficien uns pocs.

Així, des de Compromís presentarem esmenes per a 5 infraestructures viàries que considerem claus per a Vila-real: desdoblament de la CV-185 (carretera de Borriana), desdoblament del tram pendent de la CV-20 (carretera d’Onda), execució i desdoblament ronda sud-oest i la millora dels accessos al PAI comercial Espai Vila-real.

Al Capítol de justícia i el benestar socials el qual considerem una prioritat hem presentat set esmenes. Hi reclamem la posada en marxa del CIM del Pilar, el compliment amb els compromisos econòmics derivats dels convenis entre la Generalitat Valenciana i la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vila-real, l’habilitació de la residencia del centre d’Alzheimer, la posada en marxa del programa Majors a Casa, el pagament dels deutes a la Fundació Tots Units de Vila-real, la construcció de l’aparcament per a treballadors del Palau de Justícia complir amb els compromisos econòmics adquirits amb l’empresa gestora de la Residència de la tercera edat Verge de Gràcia .

A Vila-real hi ha més de 6.000 ciutadans aturats, per això presentarem 13 esmenes al capítol d’Educació, Formació i Ocupació, com són el pagament del deute reflectit en el conveni signat per a la construcció de la nova Biblioteca Central, ampliació de l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes a Vila-real i consolidació de les instal·lacions, un aula per a l’estimulació basal al CPEE La Panderola de Vila-real la creació de més Escoles Infantils, la construcció de l’escola infantil Carles Sarthou, la construcció d’un gimnàs en els CEIP Escultor Ortells, Concepción Arenal i Pasqual Nàcher, la construcció del quart institut a Vila-real, manteniment del PQPI, les obres de consolidació de les aules prefabricades de l’IES Francesc Tàrrega, el manteniment del Batxillerat d’Arts Escèniques, l’Escola Taller, el programa EMCORP, una línia d’ajudes per a jóvens emprenedors i dotar de personal a l’oficina del PROP.

Per que fa al capítol de sanitat presentem dues esmenes, una per el manteniment i canvi de mobiliari Hospital La Plana de Vila-real i una altra per l’ obertura de la planta traumatologia Hospital La Plana.

Des del PP pensen que la cultura no mou diners, per això Vila-real queda fora dels plans de la Generalitat. Tanmateix, des de Compromís volem que la cultura no quede en un segon plànol, per això les esmenes aniran orientades a sol·licitar suport econòmic per al Festival Internacional de Teatre al Carrer de Vila-real, el Festival Internacional de Danses de Vila-real i el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real. Tampoc no podem passar per alt que el Centre de Tecnificació Esportiva estiga tancat, sense emprar-lo i fent-se malbé, per això sol·licitarem un Pla de viabilitat per a posar-lo en funcionament.

La gent de Compromís apostem per la nostra agricultura, ja que és fonamental per a tindre una economia diversificada i un territori cuidat i no abandonat i degradat. També pensem que l’agricultura ha de ser respectuosa amb el medi ambient. D’esta manera, demanarem que s’incloguen ajudes als pressuposts de la Generalitat Valenciana per a la implantació de conreus ecològics i la introducció d’aliments ecològics als menjadors escolars.

Per últim no podem consentir que els nostres espais naturals es degraden dia rere dia, i en esta línia presentem una esmena per al manteniment i actuació en el paisatge protegit de la Desembocadura del Millars.