Bota al contingut principal

L’alcalde de Muro i portaveu de Compromís a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rafa Climent, ha expressat la preocupació dels alcaldes de Compromís pel buidatge de competències i la retallada de l’aportació econòmica de la Generalitat a la FVMP. Per a Climent, “la variació de les aportacions és pràcticament inassumible, ja que en el darrer any l’aportació dels municipis socis ha passat del 75% a ser el 82% del pressupost, atès que l’aportació de la Generalitat va reduint-se cada any i ha passat del milió d’euros de fa tres anys als 250.000 euros”.

Per al portaveu de Compromís a la FVMP, “és molt preocupant que les ajudes de la Dependència, per exemple, deixen de ser gestionades per la FVMP i passen a ser gestionades per la Generalitat, que no paga i no acompleix els seus deures amb les associacions de malalts, amb farmacèutics etc… demostrant la seua incapacitat com a gestors”.

El Ple de la Federació va aprovar, com era previst, els pressupostos per a l’any 2014 amb sols els vots en contra d’EU i Compromís per considerar-los “ irrisoris i perquè representen la tendència que vol instaurar el PP d’acabar amb les competències municipals que, al cap i a la fi, es la meta última de la gestió del PP”, segons ha denunciat Rafa Climent.

Especialment escandalós va ser el punt on es va donar compte dels deutes d’alguns ajuntaments amb la FVMP, com el de Gandia, governat pel Partit Popular, que deu més de 31.700 euros corresponents a la quota de la Federació -que és de 0,20 euros per habitant i any-. Per a Climent, “es molt significatiu i simptomàtic que un consistori amb les dimensions del de Gandia i, a més, governat pel PP, encapçale la llista de municipis morosos amb aquesta institució que se suposa que és la màxima institució que defensa els interessos locals”, ha retret el portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Rafa Climent.