Bota al contingut principal

La Plaça del Portalet passarà prompte a ser més verda, encara. Si la primera fase dels Horts Socials de Burjassot ja porta un any en marxa, i els primers cultius han donat ja els seus fruits, aquest matí ha tingut lloc la inauguració de la segona fase d’aquests horts, la ubicació dels quals és contigua a la primera fase. Aquesta segona fase allotja 52 noves parcel·les que, sumades a les 49 ja existents, sumen un total de 59 parcel·les útils.

Després de l’acte d’inauguració, en la qual han estat presents tant l’alcalde Jordi Sebastià com el Portaveu de Compromís per Burjassot, Emili Altur, els tècnics de l’Oficina de Sostenibilitat Local han procedit a realitzar el sorteig de les parcel·les als adjudicataris particulars. Les entitats o associacions que han resultat adjudicatàries d’una parcel·la, entre les quals es troben, per exemple, la Fundació Maides, Ballesol o el Col·legi San Miguel Arcàngel, entre unes altres, ja tenen també assignada la seua pròpia parcel·la. Així, tant particulars com a entitats podran començar a treballar els seus propis terrenys a partir d’avui mateix. Durant els primers mesos, comptaran amb l’assessorament de l’expert.

Enfront d’un impressionant grafiti realitzat per l’artista Salvador Losà, El Gat Invisible, l’alcalde Jordi Sebastià ha destacat “la importància d’aquest projecte social i ha agraït la col·laboració de la Diputació de València, pel finançament del mateix i de l’Equip de Govern creure en aquesta iniciativa ciutadana i social. Al temps ha animat a tots els adjudicataris al fet que gaudisquen d’aqueixes petites parcel·les de la millor terra de l’horta i que, units i junts en un espai comú, els traguen el major rendiment possible”.