Bota al contingut principal

Quiero Cultura, empresa que realitza el programa de la Diputació de València, en col·laboració amb la regidoria de Turisme d’Oliva, ha fet balanç de les visites guiades durant 2013 a la ciutat comtal.

Oliva va rebre durant 2013 més de 5.300 visitants a través del programa de rutes guiades de la Diputació de València, segons ha informat l’empresa encarregada de desenvolupar-lo, Quiero Cultura.

“Tot i que l’experiència ha sigut molt positiva, Oliva ha de continuar treballant i centrant esforços per consolidar-se com a destinació cultural. De fet, una de les característiques del programa és que els participants puguen fer després de transmissors del patrimoni local a les seues localitats d’origen. L’opinió generalitzada dels grups és sempre la mateixa, gran desconeixement de la ciutat. Només coneixen la platja i la carretera. Açò resulta positiu, perquè quan finalitzen les rutes tots coincideixen en opinions molt positives valorant el centre històric d’Oliva, la neteja de la ciutat i desitgen tornar a visitar-la”.

Entre les demandes dels visitants, Quiero Cultura, ha destacat la necessitat de comerços on s’hi puguen adquirir productes d’artesania local, articles de regal amb la marca de la ciutat, etc. No obstant això, la regidora de Turisme d’Oliva, Imma Ibiza, ha anunciat que el seu departament està treballant des de fa temps en diferents projectes perquè els visitants tinguen al seu abast punts on adquirir productes turístics com samarretes, tasses, etc. “Però volem anar més enllà i volem impulsar la creació de comerços d’artesania local, de productes autòctons, en col·laboració amb les nostres empreses i els col·lectius socials de la ciutat”.

Les visites es realitzen els dilluns i contemplen tant la Vila Comtal com el Raval. Precisament pel dia de la setmana en les qual es realitzen les rutes s’han inclòs com a espais visitables l’Església de Sta. Maria i Sant Roc.

Tots els visitants reben un plànol turístic d’Oliva, concretament l’editat per l’Ajuntament, “Oliva Tranquil·lament”. Les visites finalitzaren la primera quinzena de Desembre, però es reprendran de nou en la segona quinzena de Gener fins al mes de Març.

En l’exercici 2014, les visites seran modificades amb l’objectiu de personalitzar els itineraris, d’acord amb les característiques dels grups. Els circuïts aniran acompanyats d’imatges i paral·lels de cada un dels moments històrics per tal de donar una major profunditat, enteniment i didàctica dels espais. A més, s’oferirà com a obsequi una xicoteta porció de sucre de canya, en record de la importància que aquesta indústria va tindre per a la ciutat comtal.

“Respecte als guies que realitzen les visites hem aprofitat esta primer sessió per a realitzar un filtre important a l’hora de centralitzar qualificació, aptitud, acreditacions i formació. Donant prioritat en tot moment a la població d’Oliva. De fet, durant estos mesos s’han contractat 10 persones d’Oliva.”