Bota al contingut principal

Enric Morera i Mònica Oltra reclamen que els pressupostos autonòmics per a 2014 incloguen també una partida per a la posada en funcionament de la Residència per a Discapacitats i una partida específica per a la Rotonda de Torrefiel.

La coalició Compromís ha reclamat a les Corts Valencianes la creació d’un conveni entre el Consell i l’Ajuntament d’Ontinyent per a reforçar les ajudes que el Govern d’Ontinyent té previst destinar al 2014 per a la rehabilitació i ocupació de vivendes al barri del Poble Nou i la Vila. Amb l’objectiu no només de rehabilitar, sinó també d’habitar el Poble Nou i la Vila, l’ajuntament destinarà el 2014 120.000 euros en ajudes; import que no podrà ampliar-se al haver votat el contra la majoria parlamentaria del partit popular-.

El portaveu de Compromís a la Vall d’Albaida, Joan Gilabert, ha destacat que “el casc antic de la ciutat es troba amb massa cases abandonades, algunes en condicions de ser habitades amb poca inversió; i per animar als seus propietaris o arrendataris a habitar-los son necessàries ajudes públiques, ajudes que l’Ajuntament d’Ontinyent aportarà al 2014 i que han estat denegades per la Generalitat Valenciana.

A banda d’aquesta esmena, la Coalició Compromís va presentar altres dos esmenes, concretes i realitzables:

“Dotar una partida per a la posada en funcionament de la Residència de Discapacitats. Ja sabem qui es el responsable que la Residència estiga acabada i tancada més de tres anys; ara es el moment de gestionar solucions;encara que siga negociant altre conveni o buscant formules distintes de gestió. Hi ha una necessitat social real i hem de cobrir-la”, ha afirmat Gilabert.

A a més a més, el portaveu de Compromís a la Vall d’Albaida també ha explicat que el grup de Compromís a les Corts ha presentat una esmena per tal de “dotar una partida específica per a crear la rotonda d’accés a Ontinyent per l’Avinguda de Torrefiel i deixar ja fora de dubtes que aquesta va a construir-se, perquè, si bé és cert que ens l’han tornat a prometre recentment, porten ja massa anys anunciant la seua construcció i al final tot es queda en fum”.