Bota al contingut principal

La coalició assegura que el pla dissenyat pel Consell “no ha complit les expectatives” i els seus fons “es deurien poder aprofitar pels ajuntaments”.

La coalició Compromís per la Vall d’Albaida ha anunciat la presentació als ajuntaments de la comarca de mocions per tal de reclamar a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de València que els diners no gastats dintre del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes, es destinen a la posada en marxa d’altres programes per crear llocs de treball a través dels ajuntaments.

El Portaveu de Compromís a la comarca, Joan Gilabert, explicava que tal i com ocorre a nombrosos municipis del País Valencià, aquest pla no ha servit a la comarca com a incentiu per a la contractació, “ja que en una situació de crisi com l’actual el sector empresarial no pot permetre’s noves contractacions, només pel fet que estiguen subvencionades”. Cal recordar que el pla dissenyat per la Generalitat estava orientat a concedir ajudes directes a les empreses o entitats que contracten aturats per a la prestació de serveis, participant en el finançament d’estes ajudes el Consell, la Diputació i els Ajuntaments.

Al cas concret de l’Ajuntament d’Ontinyent, aquest es va adherir a aquest pla conjunt entre administracions per acord de la junta de govern, amb una dotació de 15.000 euros contemplada a la modificació de crèdits provinent del romanent de tresoreria positiu del 2012. Gilabert explicava que “a data del 23 de desembre, a Ontinyent no s’ha concedit cap ajuda, ni un sols contracte s’ha beneficiat d’aquesta ajuda. D’altra banda, sí que ha quedat demostrat ser eficaç el pla d’Ocupació de l’Ajuntament d’Ontinyent del 2013, on s’han contractat a 30 persones”.

Per aquest motiu, tal com avança el Secretari d’Organització de Compromís a la Vall d’Albaida, Vicent X. Vila, “a Ontinyent es va a proposar al plenari que l’Ajuntament destine i reclame a la Diputació i Generalitat que el romanent de crèdit en relació al Pla Conjunt es destine al pla d’ocupació 2014 de l’ajuntament d’Ontinyent; incrementant així en 45.000 euros la partida contemplada al projecte de pressupostos de 350.000 euros”.

Des de Compromís es proposarà també que els ajuntaments insten a les Administracions d’àmbit supramunicipal (Generalitat Valenciana i Diputació de València), que d’ara en avant donen participació als Municipis perquè estos tinguen veu i vot en la preparació dels programes relatius al foment de l’Ocupació, i també que als programes d’ajudes que es convoquen tinguen com a finalitat la contractació per les entitats locals de persones aturades per a la realització d’obres o serveis determinats.

Joan Gilabert destacava que “Ontinyent és una mostra perfecta que els ajuntaments són molt més eficients que la Generalitat en polítiques actives per a crear ocupació, reafirmant el plantejament que tenim a Compromis que les administracions locals, les més properes als ciutadans, no han de perdre competències en matèria de promoció econòmica, com pretén la nova llei de bases de règim local que el PP ha aprovat”.