Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, des del Gabinet de Normalització Lingüística, ha preparat una doble campanya de cartes de Reis i ha creat les cartes dels Reis digitals amb jocs per a aprendre el vocabulari dels joguets, alhora que reparteix entre els escolars les tradicionals cartes amb paper acompanyades d’adhesius.

L’Ajuntament de Tavernes, a través del Gabinet de Normalització Lingüística, ha elaborat unes cartes virtuals per tal que els xiquets puguen enviar la carta des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil. La carta té un component lúdic i educatiu alhora, ja que està acompanyada de tres jocs que ajuden els xiquets a identificar i conéixer els noms dels joguets. Hi ha un joc en què han de demostrar la seua habilitat per a recuperar els regals que els Reis han perdut pel camí; en un altre s’ha de relacionar la imatge del joguet amb el seu nom i el tercer consisteix a identificar el joguet a partir de destapar un mínim de rajoles que permeten entreveure la imatge. Per a accedir-hi s’ha d’anar a http://reis.promociovalencia.com/

El regidor de Promoció Lingüística, Josep Llàcer, ha indicat que “és una novetat del Gabinet de Normalització Lingüística i pensem que serà atractiva per als xiquets de Tavernes. La il·lusió dels menuts enguany va canalitzada des de diferents vies, i la digital és una nova eina de transport que cal afegir a les tradicionals, que també estan previstes en la doble campanya de les cartes de Reis”.

Es tracta d’una campanya del Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament, en col·laboració amb les oficines del valencià de Carcaixent, Sueca, Torrent i Xirivella.

A banda d’esta novetat, també s’han repartit, com cada any, les tradicionals cartes de Reis amb els sobres, i uns adhesius per tal que els xiquets els apeguen en la silueta corresponent. Cada centre educatiu i guarderia de la població n’ha rebut prou quantitat perquè cap xiquet de Tavernes es quede sense carta.