Bota al contingut principal

La tradicional Cavalcada dels Reis Mags, que cada any celebra l’Ajuntament d’Almussafes el dia 5 de gener, torna a tindre, per segon any consecutiu, una particularitat molt especial. De nou, l’ajuntament ha aconseguit involucrar a un grup d’entitats culturals i festives de la població que, amb la seua participació, oferiran una cavalcada original, diferent i més massiva que mai. Amb esta activitat, que té com a màxims protagonistes als Reis de l’Orient Llunyà, els xiquets i xiquetes de la població celebraran l’arribada del nou any disfrutant d’una desfilada que recorrerà les vies més cèntriques del nucli urbà.

Un any més, la iniciativa estrela de l’any nou d’Almussafes serà la Cavalcada de Reis, un acte oficial organitzat des de la Regidoria de Joventut de l’ajuntament, que durant la vesprada de diumenge que ve dia 5 de gener oferirà un divertit i colorit espectacle festiu en la localitat.

De nou, enguany, com a protagonistes de la desfilada màgica s’erigixen un grup de huit associacions culturals i festives han decidit respondre a la invitació remesa del propi ajuntament, oferint la seua participació activa en la cavalcada.

“Almussafes té un gran moviment associatiu, ja que en l’actualitat aglutinem huit desenes d’entitats locals en una població de poc més de 8.700 habitants i eixe fet, unit a la gran inquietud que sempre han demostrat els nostres veïns i veïnes per programar activitats pròpies o sumar-se a altres impulsades des del propi consistori municipal, ens ha portat a comptar amb algunes de les associacions per a la desfilada dels Reis del 2014”, argumenta el regidor de Joventut, Carles Grancha.

La cavalcada comptarà amb la participació de les entitats juvenils Clavariesses i Clavaris 2014, la comissió Falla Mig Camí, l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme, el Grup Dansaires del Tramusser, la Comparsa Mora Festers 79, la Colla d’Al-mansaf i la Penya de Carreters.

Cada una de les associacions oferirà música i ball, tot això adornat amb un vestuari que invitarà a viatjar al món del tradicional betlem que farà les delícies dels més xicotets de la casa. La cita està fixada a partir de les 6 de la vesprada, moment en què els xiquets i xiquetes d’Almussafes, acompanyats pels seus pares, es concentraran als voltants del Centre Cultural per a presenciar la desfilada 2014, que recorrerà els carrers més cèntrics del casc urbà.

Finalitzada la cavalcada en què participaran al voltant de 150 persones, els tres Reis Mags del llunyà Orient repartiran joguets a tots els xiquets i xiquetes presents en la mateixa esplanada del Centre Cultural.