Bota al contingut principal

A partir del 21 de gener, l’Ajuntament de Vila-real posa en funcionament un nou servei, pioner i gratuït, per a ajudar les famílies vila-realenques a reduir l’import de la seua factura elèctrica. Gestiona’t, l’oficina d’estalvi elèctric i mediambiental impulsada la regidoria de Serveis Socials amb la col·laboració de Medi Ambient, naix com una eina per a facilitar als vila-realencs i vila-realenques l’adequació de la factura al seu consum elèctric real i com un suport per a lluitar contra l’increment de l’anomenada pobresa energètica. El servei es prestarà durant 3 mesos, dos dies a la setmana. Els dimarts en el Centre Social i els dijous en l’Agència Local d’Energia, en horari de 10.00 a 14.00 hores.

“Des de Serveis Socials hem observat com l’increment dels impostos i el preu de la llum elèctrica està contribuint a augmentar desmesuradament el que s’ha anomenat pobresa energètica, sense que la ciutadania tinga eines suficients per a lluitar contra aquest desmesurat abús en el preu de l’energia elèctrica”, valora la regidora de Compromís, Mònica Alvaro.

“Davant d’aquesta situació, els ajuntaments no podem fer més que augmentar les ajudes econòmiques, com hem fet a Vila-real, perquè les famílies puguen fer front a les despeses bàsiques de menjar, lloguer, llum o gas”, assenyala l’edil, qui recorda en aquest sentit que la partida per a ajudes immediates s’ha incrementat de 180.000 a 250.000 euros.

La idea de la regidora de Compromís és la d’oferir aquest nou servei Gestiona’t amb un doble objectiu: reduir les emissions de diòxid de carboni i el consum energètic, així com adequar la factura al consum real de les famílies, ajudant-los a “interpretar” la factura elèctrica, comprovar el consum real o conéixer les tarifes i la potència més adequades a cada llar.

A partir del 13 de gener, les persones interessades poden acudir ja al centre social o a l’Agència Local d’Energia per a sol·licitar cita prèvia i emplenar el formulari que caldrà lliurar abans de l’entrevista amb els tècnics de Gestiona’t perquè els professionals de l’oficina coneguen les seues necessitats i circumstàncies i poder, d’aquesta manera, assessorar-los.

Amb aquesta informació i una entrevista personal, els responsables de l’oficina elaboraran un informe detallat amb les mesures d’estalvi energètic i ambiental aplicables a cada cas, que servirà perquè els usuaris coneguen quins passos han de donar per a adequar el seu consum elèctric i abaratir la factura.