Bota al contingut principal

Compromís per Vila-real ha enregistrat aquest mateix matí una moció per a la Comissió de Desnonaments que presideix la portaveu adjunta de Compromís Mònica Alvaro.

Compromís ha volgut donar suport a la nova campanya que ha engegat la PAH a tot l’Estat, i que busca mobilitzar el municipalisme per defensar tots plegats el dret a l’habitatge digne.

Malauradament, la llei valenciana no permet sancionar els bancs que tinguen habitatges buits, per això, des de Compromís, instem a la Generalitat a canviar la legislació, havent tramitat ja la petició des del grup parlamentari a les Corts.

Des de Compromís pensem que no és admissible que després del lamentable rescat a la banca amb diners públics continuen amb milers d’habitatges buits i furtant les cases a la gent que no pot pagar les seues desorbitades hipoteques.

Per aquest motiu, Compromís demana urgentment una llei valenciana que pose l’economia al servei de la ciutadania, sancionant els bancs que són propietaris d’habitatges desocupats permanentment de manera injustificada.

Aquesta mesura busca paralitzar el drama que estan vivint les famílies, però la solució per a garantir el dret a l’habitatge ha de ser la dació en pagament i el lloguer social.