Bota al contingut principal

Compromís per Vila-real presentarà al proper Plenari Municipal una moció per tal d’instar la Generalitat Valenciana a prendre les mesures necessàries per tal de protegir als consumidors que es troben en una situació econòmica delicada de patir tallades al subministrament de llum, aigua i gas durant els mesos on es registren les temperatures més extremes.

Al mateix temps, demanen que aquestes mesures contemplen també un ajornament en el pagament dels rebuts pendents. Amb aquestes mesures sols demanem que la Generalitat, que és qui té les competències en la matèria i, per tant, la capacitat de legislar al respecte, hi prenga part i actue amb total celeritat.

“Pensem que és del tot intolerable que amb les taxes de desocupació que pateix el País Valencià encara no s’hagen pres mesures per a garantir els subministraments de serveis bàsics a les famílies que avui no disposen de mitjos per costejar-los”.

“Amb aquestes mesures sols pretenem que se’ls concedisca a la immensa majoria de gent honrada i treballadora que sempre han satisfet els seus deutes la possibilitat d’ajornar i estructurar els seus pagaments a les empreses subministradores”.

“La gent de Compromís pensem que una societat solidària i justa no pot permetre, per exemple, que en ple hivern es prive a les persones de la calefacció o del subministrament d’aigua en ple més d’agost. A més, tenint en compte que els deutes són per quantitats ínfimes que els afectats podrien pagar si se’ls donarà les facilitats necessàries”.

“Finalment, voldríem instar també la Conselleria de Medi ambient, Aigua i Habitatge per a què posara en marxa un pla per a la Rehabilitació Energètica dels Edificis. Amb aquest pla dotat de les subvencions necessàries per al seu desenvolupament. D’aquesta manera s’aconseguiria reduir la factura energètica dels molts habitatges a banda de crear llocs de treball i reduir en definitiva les emissions de diòxid de carboni”.