Bota al contingut principal

Compromís per la Font de la Figuera ha qualificat de fracàs el Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques, per la qual cosa van presentar en el ple de l’Ajuntament de la localitat una moció, que va ser aprovada, per a reclamar a la Generalitat i a la Diputació de València que els diners no gastats es destine a l’engegada d’altres programes per a crear treball a través dels Consistoris.

El portaveu de Compromís, Vicent Muñoz, explicava que, tal com ocorre en la gran majoria dels municipis, aquest pla “no ha servit a la Font de la Figuera com a incentiu per a la contractació, perquè en una situació com l’actual el sector empresarial no pot permetre’s noves contractacions només pel fet que estiguen subvencionades”.

En aquest sentit, cal recordar que el pla dissenyat per la Generalitat estava orientat a concedir ajudes directes als empreses o entitats que contractaren parats per a la prestació de serveis participant en el finançament d’aquestes ajudes el Consell, la Diputació i els Ajuntaments a parts iguals (375 euros durant 3 mesos per cada contractació).

El Ple va aprovar amb 7 vots a favor (2 de Compromís, 4 del PSOE i 1 del PP) i 4 en contra (PP) la moció presentada per Compromís per la Font de la Figuera, que lamenta que l’única argumentació de la portaveu del PP siga que “els diners estan millor gestionats per la Generalitat”.

Sobre aquest tema, Muñoz assegura que “és un insult a la intel·ligència dels veïns quan la Generalitat deu més de 306.000 euros (sense comptabilitzar encara el deute de 2013)” al municipi. Així mateix, Muñoz insisteix en “la falta de projecte per a la Font de la Figuera d’un PP perdut i sense cap aportació en positiu”.

Concretament, l’Ajuntament de la Font de la Figuera estava dotat amb 16.875 euros, però Muñoz explica que “encara que es van enviar dues cartes a totes les empreses, una a l’inici del programa i una altra després de l’aprovació de la modificació de crèdit que afegia al pressupost la quantitat aprovada, ni una sola empresa s’ha beneficiat d’aquesta ajuda ni s’ha presentat cap sol·licitud”. No obstant això, destaca el portaveu, “sí que ha quedat demostrat que el Pla d’Ocupació de l’Ajuntament promogut pel Consistori ha estat eficaç”.

Per aquest motiu, “es proposa al ple que l’Ajuntament destine i reclame a la Diputació i a la Generalitat que el romanent de crèdit en relació al Pla Conjunt es destine al pla d’ocupació 2014 de l’Ajuntament de la Font de la Figuera; incrementant així en 16.875 euros les partides contemplades en el projecte del pressupost”.

I és que, “la deixadesa de la Generalitat en polítiques d’ocupació es demostra amb aportacions tan ridícules com les destinades en 2013 que en el cas de la Font de la Figuera han estat la contractació de 6 persones per a només 3 mesos i 5 hores a la setmana”, ha lamentat Muñoz.

I “si Conselleria creu que amb açò va a traure’ns de la crisi és que, o bé perquè estan molt lluny de la realitat, o bé perquè pretenen que creguem que aquesta nova estafa servirà per a alguna cosa”. Davant d’açò, “proposem que s’estudien i es reconsideren les polítiques actives d’ocupació”, conclou.