Bota al contingut principal

El Bloc Jove de les comarques del nord continua donant suport a la joventut innovadora, apostant per artistes i fomentant l’ús social del valencià. Ja són 5 anys els que portem encarrilant aquest projecte adreçat a la joventut i cada volta amb més participació. Aquest vegada han estat més de 15 els grups musicals que han volgut participar però només 9 d’ells arriben a la semifinal com marquen les bases del concurs.

Per tant, tan sols tres dels nou grups semifinalistes arribaran a la final, on competiran per premis econòmics o de gravació per valor de 1250 euros i una gira de més de tres concerts. Aquest any ha sigut molt complicat triar semifinalistes per l’alt nivell musical que tenen els grups inscrits. Per això, com nosaltres no som jutges professionals, hem comtat amb la col·laboració de la revista: “Sons de Xaloc”, què amb la seua visió crítica i experiència en l’escena musical en valencià hem considerat que podia aportar un inestimable criteri.

El seu cap de redacció, Salva Alfonso,com a portaveu afirma: “El Rock Penat ha esdevingut un referent a les comarques del nord del nostre país. Ha demostrat ser una ferramenta imprescindible per ampliar i fomentar l’escena musical en valencià a una part del territori on, excepte contades ocasions, sembla oblidada”. Nosaltres baix els nostres criteris considerem que els grups que mereixen arribar a la semifinal són: Contracop, Indezents, EsiR, Poetes Anònims, Assekes, Mosin Nagant, MAI MAI, Tremp i Garrotada.

Els grups actuaran en una de les tres eliminatòries. La primera serà el 19 de gener a Benicàssim; el 31 de gener, la segona eliminatòria a Betxí; el 15 de febrer, la tercera eliminatòria a La Jana; i el 14 de març, la final del concurs a Vila-real.

Amb tot, volem animar tota la gent a participar de la fase presencial d’aquest concurs festival. Us esperem el proper 19 de gener a Benicàssim, a les 19 hores, al Café el Corb (Plaça l’estació, 11) amb els grups Indezents, Garrotada i Poetes Anònims.