Bota al contingut principal

“Quan parlem de beca completa ens referim a tota la despesa, no solament als 3,95 que assumeix actualment la Conselleria d’Educació, sinó als 4,25 euros que és el cost màxim del menjador per infant i dia”, ha aclarit la regidora de Compromís, Mònica Alvaro.

“Així, a banda d’afavorir als xiquets i xiquetes que fins al moment solament tenien concedida una beca al 70%, i que a partir d’ara gaudiran del 100%, també ens fem càrrec de la diferència de preu entre el què atorga Conselleria i la despesa real, amb la qual cosa no deixem a cap família penjant amb deutes i garantim el total del menjador per a 283 menors de la ciutat”.

El canvi d’ordenança impulsat per la Regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, ha permès que per primera volta, tots i totes les xiquetes de primària i infantil de la ciutat pogueren optar a sol·licitar una beca de menjador i no solament els de centres concertats i infantil tal i com feia l’anterior govern del PP. Els requisits per a sol·licitar la beca de menjador municipal era el d’haver sol·licitat també la beca a Conselleria d’Educació i atendre a criteris socials i de renda. Així, el nombre de demandes per aquest concepte s’ha incrementat notablement, però també s’incrementen el nombre de beques concedides atés la universalitat de la convocatòria.

Tot i així, Àlvaro avança que durant el primer semestre de l’any s’efectuaran els canvis i mesures necessàries per tal d’ampliar el nombre de beques i acurtar terminis de concessió: “la correcta nutrició infantil i el ajudar a famílies amb problemes econòmics i socials és una prioritat de la regidoria, per la qual cosa, de cara al curs escolar 2014-2015 volem ampliar el nombre de beques concedides i també tindre en compte aquells casos on la Conselleria no atorga la beca”.

“En un moment com l’actual en que s’està parlant als mitjans de comunicació de desnutrició infantil als col·legis, la notícia de la concessió de beques municipals ve a corroborar que Vila-real té un govern on regeixen els drets socials i les garanties a la ciutadania, especialment quan es tracta de menors. Amb aquesta màxima, podem afirmar que la totalitat de les famílies que han sol·licitat la beca municipal i fins ara solament gaudien d’una beca del 70% concedida per la Conselleria, podran seguir fent ús del servei escolar de menjador de forma gratuïta fins a final de curs amb l’aportació municipal”.