Bota al contingut principal

Des de Compromís acusen directament als ara regidors del PP local i aleshores tinents d’alcalde de la ciutat d’haver consentit la presumpta malversació i prevaricació de fons públics.

En la Presentació del cartell taurí del 2010, l’aleshores vice-president de la Diputació Francisco Martínez, ara imputat per malversació de fons públics i prevaricació conjuntament amb Carlos Fabra, qui anunciava la Correguda de la Beneficència com a la gran fita benèfica de la província de Castelló, on destacava la col·laboració dels Ajuntaments de la província en la compra-venda d’entrades per a l’esdeveniment taurí amb més de 60.000€ en plena crisi econòmica. Cal també destacar que l’ONG destinatària de la correguda de bous de la Beneficència era “Contigo Colombia”, dirigida aleshores per Germán Fernández Pinto, vinculat a la trama de Cooperació de l’ex-conseller popular, Rafael Blasco, que utilitzava els diners de l’ajuda al tercer món. Per a Compromís, les relacions de Martínez amb el equip de govern del PP, (del qual participava Folgado) no són desconegudes, ja que, segons la Policia, Martínez era la persona de contacte entre la trama Gürtel i la ciutat, i el responsable d’haver pagat l’acte de presentació de candidat al PP local de Vila-real a l’Auditori.

L’actual secretària comarcal de Compromís, i aleshores diputada provincial, Maria Gràcia Molés fou qui va destapar la trama de les entrades de bous. A més, va preguntar al ex-alcalde Rubert (PP) durant el plenari municipal del 28 de febrer de 2011 on havien anat a parar les entrades, qui se n’havia beneficiat i amb quins criteris s’havien repartit. Rubert va afirmar que es tractava d’un error i que no s’havia efectuat cap despesa. Però el 25 de novembre de 2011 l’ara imputat Francisco Martínez va signar un decret que li restava 19.850€ a la ciutat de Vila-real per a cobrar-se les entrades de bous.

Des de Compromís per Vila-real es va denunciar com a deute il·legítim, i es va prendre la decisió per part de l’equip de govern de reclamar per la via judicial els diners, ja que ningú no acreditava haver-se gastat en el concepte de les entrades de bous de Diputació 20.000 euros. El TSJ va acceptar la demanda i va obligar al president de la Diputació, Sr. Moliner, a tornar els diners a la ciutat de Vila-real. Mentre que, com apunten des de Compromís Vila-real, el Sr. Folgado assistia com a convidat de pedra, malgrat que ell era tinent d’alcalde (i responsable municipal en matèria taurina) quan van ocórrer els fets.

A més, des de Compromís Vila-real, com ja van fer el passat 8 de Novembre, tornen a demanar la dimissió del portaveu adjunt del grup popular, i mà dreta de Folgado, el Sr. Clausell, qui va mentir repetidament com consta en l’acta del ple de 28 de febrer de 2011 en negar que hi haguera cap tipus de relació entre la Diputació i l’Ajuntament per a cobrar-se les entrades, mentre que des dels Serveis Tècnics del Consistori s’informava que la factura estava registrada i assignada a “Altres òrgans de govern”.

Una mentida més de l’aleshores portaveu de l’equip de govern i ara portaveu del PP, ja que també mentia quan, segons Clausell, l’acte organitzat per la presentació del candidat popular per una empresa de la Gürtel, s’havia pagat per el PP de València, i segons es pot consultar al Sumari, era el Sr. Martínez la persona de contacte. Al capdavall, totes les trames -Cooperació, Piaf, Gürtel o Correguda de Bous de la beneficència- són conseqüència i causa de la forma d’actuar del Partit Popular de Vila-real i pel seu encobriment d’actes que avui estan sota la sospita judicial de frau i malversació de diners públics.