Bota al contingut principal

La coalició qualifica la proposta del PP de “gravíssim atac a la llibertat i la salut de les dones” davant la qual “la societat no pot quedar impassible”.

Compromís per la Vall d’Albaida ha anunciat la presentació als plenaris dels ajuntaments on està representada la coalició de mocions per sol·licitar la retirada de la nova llei d’interrupció de l’embaràs presentada pel Ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

El Secretari Comarcal de Compromís, Vicent Xavier Vila, ha explicat que des de la coalició “no anem a quedar impassibles davant una proposta que suposa un gravíssim atac a la llibertat de les dones en relació a la seua maternitat, coarta la seua capacitat de decisió i posa en greu risc la seua salut sexual i reproductiva”. En paraules de Vila, “la proposta de llei presentada pel PP no respon a una demanda de la societat espanyola, sinó més bé, a la d’un xicotet sector de la societat més integrista del catolicisme i de l’extrema dreta”.

Compromís ha explicat que la llei que el PP pretén reformar, Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, referia aspectes normatius de la salut sexual i reproductiva a més de regular l’interrupció voluntària de l’embaràs, recollint així mesures de prevenció, mesures de planificació familiar i mesures d’educació, “totes elles necessàries i que no contempla l’avantprojecte de llei presentat pel Govern de l’Estat”, assenyalen.

Des de Compromís per Ontinyent, la Secretària local, Elvira Tortosa, apuntava al respecte que “no és d’estranyar que la proposta presentada no contemple aquestes mesures, perquè la llei que se’ns vol imposar està feta a mesura dels qui condemnen qualsevol relació fora del matrimoni que no siga amb finalitat reproductiva i, per tant, rebutgen els mitjans anticonceptius”.

Tortosa manifestava que “la proposta de llei presentada pel PP naix des de la hipocresia i el fanatisme, perquè per tots és conegut que les filles dels que s’ho podien permetre econòmicament anaven a altres països per avortar, i les altres es veien obligades a caure en mans de desaprensius que a sovint posaven en greu risc la seua vida. Està llei hipòcrita pretén obligar una dona o parella a tindre un fill encara que no li puguen donar una casa ni un futur, o que naixerà amb greus malformacions. Un fill no ha de ser mai una imposició, la maternitat lliure ha de ser un dret absolutament inqüestionable i des de Compromís instem a tota la societat a lluitar contra aquest nou pas enrere en els drets de les persones que vol fer el Partit Popular”, concloïa.