Bota al contingut principal

A les beques per a la realització de cursos d’idiomes en l’estranger que concedix l’Ajuntament d’Almussafes als jóvens entre 16 i 30 anys des de fa més d’un lustre, partida que en el nou pressupost municipal té consignada la seua corresponent dotació i que en els últims 4 anys ha suposat una inversió municipal de 26.000 euros, se suma ara una nova i atractiva oferta dirigida al citat col·lectiu.

El consistori municipal acaba d’anunciar públicament la intenció de treballar en la creació d’un programa de voluntariat europeu en la localitat. Les tres accions seleccionades del Programa Erasmus + de la Unió Europea a què l’ajuntament vol adherir-se són la seua conversió en seu per a enviar jóvens a programes europeus, el disseny d’un programa propi que permeta rebre jóvens europeus en el municipi, així com la participació en un projecte europeu com a soci, un fet que possibilitaria que jóvens d’Almussafes compartiren projectes en altres països.

L’edil de Joventut anima als jóvens a participar en els tres programes amb què “afavorim la cooperació europea en l’àmbit de la joventut, a més de potenciar la solidaritat i promoure la tolerància en l’àmbit de la Unió Europea”.

Durant la reunió, li ls va facilitar als jóvens assistents un document que hauran de formalitzar en cas de decidir adherir-se a la iniciativa, dirigida als majors d’edat que no superen els 30 anys. Així mateix, els jóvens veïns d’Almussafes interessats en l’oferta, poden dirigir-se al Centre d’Informació Juvenil, on se’ls brindarà informació i assessorament.

Voluntariat europeu

Els jóvens que siguen acceptats en el projecte europeu i país que trien tindran coberts els gastos del viatge d’anada i tornada, manutenció alimentària, lloc per a dormir, a més de disposar de diners per a gastos comuns i del material necessari per a desenrotllar les labors de voluntariat. Així mateix, també se’ls sufragarà un curs d’idioma en el país en què desenrotllen el programa de voluntariat, en el que hauran d’invertir entre 30 i 38 hores a la setmana.

Creació programa a Almussafes

La segona de les accions seleccionades pel consistori d’Almussafes radica a crear un projecte en la localitat que permeta que el municipi es convertisca en centre receptor de jóvens europeus de l’Erasmus + durant tres anys. En este cas, en la població se’ls brindaria als jóvens voluntaris tot el que és necessari per a la qualitat de la seua estada i la Unió Europea els finançaria totes les despeses.

La temàtica, triada en un primer moment per l’ajuntament, sobre la qual versarà el projecte és “La influència i relació de la factoria Ford en la societat on està ubicada”, ja que l’estudi d’esta qüestió permetria estretir llaços de relació amb els països europeus on està emplaçada la factoria, amb la consegüent anàlisi, estudi i coneixement de l’evolució de les distintes localitats.

No obstant això, en la reunió d’ahir es va deixar la porta oberta per a la presentació per part dels jóvens d’altres temes que també puguen ser objecte de convertir-se en projecte europeu.

L’ajuntament, “partner” en un programa europeu

El consistori municipal ja ha sol·licitat la seua participació com a soci en el projecte “Your Hope Festival”, emmarcat en el programa “Joventut en Acció”, sol·licitat per l’Oficina d’Informació Juvenil de Brest, població de la Bretanya Francesa.

La finalitat del projecte radica a promoure el sentiment de ciutadania europea entre els jóvens i involucrar-los en el context de les pròximes eleccions al Parlament Europeu que se celebraran entre el 22 i el 25 de maig, en el que s’inclourà una trobada amb els diputats europeus.

L’ajuntament vol que huit jóvens d’Almussafes i dos responsables de l’administració local participen en l’experiència que quasi amb tota probabilitat estarà finançada en la seua totalitat pel Fons Europeu.