Anar directament a les notícies

L’Ajuntament d’Almussafes executa la primera fase de rehabilitació del poliesportiu municipal

Publicat el en Governs amb Compromís

Les obres de la primera intervenció ascendixen a la quantitat de 59.000 euros.

La segona fase, amb càrrec al pressupost del 2014, suposarà una inversió de 140.000 euros.

A finals d’este mes, el consistori d’Almussafes conclourà els treballs d’execució de la primera fase del projecte de rehabilitació global de l’antic poliesportiu municipal, instal·lació esportiva inaugurada a principis de la dècada dels 80. Les obres per a l’adequació de la pista polivalent i de col·locació de noves grades es van iniciar a finals del passat mes de desembre i el seu pressupost d’execució es xifra en 59.000 euros. No obstant això, la reforma de la dependència esportiva es completarà durant el present any, ja que els comptes municipals aprovats fa escasses setmanes inclouen una dotació econòmica de 140.000 euros que permetrà convertir l’antic poliesportiu en un nou lloc de referència per a la pràctica esportiva dels veïns de localitat.

Els amants de l’esport a Almussafes podran disfrutar d’un renovat espai poliesportiu a finals d’enguany. De fet, l’ajuntament està a punt de finalitzar les obres de remodelació de l’esmentada instal·lació incloses en la primera fase de l’actuació urbanística.

La reforma de la pista polivalent, en la que els esportistes de la localitat juguen al futbol sala i al handbol, amb la instal·lació d’una pista de resina que assegurarà una millor pràctica de les esmentades disciplines esportives, així com el tancament metàl·lic perimetral nou destaquen com a accions preferents en esta primera fase del projecte, sufragat íntegrament pel consistori municipal amb fons propis. La instal·lació de l’equipament esportiu necessari per als diferents usos de la pista també està inclosa, ja que disposarà d’un nou joc de porteries d’handbol o futbol sala i d’un joc de dos canastres de bàsquet, ambdós fabricades en acer.

Així mateix, en esta primera etapa de les obres, el pressupost d’execució de la qual ascendix a 59.000 euros, s’està duent a terme la demolició de part de la graderia que compartix la pista poliesportiva i una de les de tenis, per a instal·lar un nou bloc de grades desmuntable que s’ajusta a la legislació vigent en matèria esportiva. En el mateix sentit, s’estan instal·lant nous mòduls desmuntables per a la pista de frontó adaptats a la llei.

“Esta intervenció urbanística en la instal·lació era totalment necessària, ja que els seus trenta anys d’ús continuat per part de la població havien propiciat un deteriorament considerable dels diferents espais, a més de requerir d’una renovació global d’acord amb la normativa que regix les infraestructures esportives en l’actualitat”, destaca el regidor d’Esports, Carles Grancha.

En l’apartat d’inversions del pressupost municipal d’enguany, l’execució de la reforma del poliesportiu està dotada amb 140.000 euros, quantia que permetrà emprendre la resta dels treballs per a completar el projecte.

Abans de finals d’any, es construiran dos noves pistes de tenis i s’instal·larà un nou tanca perimetral per a tot el recinte esportiu. Així mateix, en esta segona i última fase també es crearà una pista de pàdel amb el corresponent equipament esportiu i es pintaran i sanejaran els dos frontons existents, a més de destinar-se un espai que incorporarà jocs per a xiquets.

“La idea és oferir-li al conjunt de la població, veïns en general i també a aquells clubs que ho requerisquen, un parc esportiu i d’oci gratuït i obert els 365 dies de l’any que complisca amb tots els estàndards de qualitat”, conclou l’edil delegat.

Conclosa esta última intervenció en la infraestructura esportiva, la localitat d’Almussafes es consagrarà en la comarca com una de les poblacions de referència de qualitat amb major pes des del punt de vista esportiu, a l’aglutinar una gran quantitat d’instal·lacions esportives amb menys de deu anys d’existència, com el pavelló, les pistes de tenis i pàdel, la zona esportiva on s’emplacen els camps de futbol i el nou poliesportiu a l’aire lliure, que junt amb les piscines municipals, propicien la pràctica d’una gran quantitat de disciplines sense eixir de l’entorn del municipi.