Bota al contingut principal

A Godella van començar i a Godella es van tancar els actes d’homenatge a Salvador Rodríguez Bronchú amb motiu del centenari del seu naixement. El passat mes de juny, la Nit dels Margallons Blancs va dedicar part del seu espectacle a commemorar l’esdeveniment donant així el tret d’eixida a tot un seguit de actes que van concloure el dissabte en el Centre d’Art Vila Eugenia amb la presentació del llibre d’Antonio M. Herrera, titulat Mirada a una mirada.

L’acte, organitzat per la pròpia família de l’artista i pel Taller d’Història Local, va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Godella. Eva Sanchis va introduir l’acte agraint a Salvador, Enrique i Guillermo, els fills del Pintor de Godella, tal com el propi Bronchú es definia, “el gran esforç realitzat per a recuperar una important mostra de l’extraordinària obra de l’artista i que tots els godellencs vam poder gaudir en la sala d’exposicions Atarazanas de València”.

101 quadres es van exposar en aquella mostra oferida per l’Ajuntament de València als quals van acompanyar els poemes d’Antonio M. Herrera. Precisament aqueixos poemes van formar part del llibre-catàleg Mirada a una mirada que es va presentar a Godella i els beneficis de la venda dels quals es destinaran a Càritas València.

Enrique Rodríguez-Bronchú va ser l’encarregat de presentar al seu pare amb un breu i apassionant recorregut per la vida del pintor que, al seu torn va ser el fill del també pintor Francisco Rodríguez Cabanes i deixeble de Juan Belda. Considerat com a hereu de la pintura impressionista d’Ignacio Pinazo Camarlench, així com de l’estil de José Navarro Llorens, Bronchú forma part dels grans pintors valencians del segle XX.

A continuació, Herrera va explicar el procés d’elaboració dels poemes i les vicissituds amb què es va trobar en l’“estimulant viatge de posar-li lletra a 53 obres de Bronchú”. Finalment, ell mateix i els rapsodes Mar Cano, Enric Peris i Enric Albiach van recitar per a tots els assistents una selecció de les poesies acompanyades de la projecció de la seua obra inspiradora.