Bota al contingut principal

Des de hui mateix ha començat a emetre Ràdiojove, una nova emissora de ràdio per internet, impulsada per l’Espai Jove que donarà veu als joves de la ciutat. Així ho ha explicat el regidor de Joventut, Xavi Ochando, qui, juntament amb Jose Cabanes, impulsor d’aquest projecte, han presentat aquest matí la programació amb la qual de moment compta la nova emissora de ràdio que s’anirà ampliant en funció dels programes que es vagen dissenyant gràcies a la participació dels joves.

Segons les paraules del regidor de Compromís, “l’objectiu d’aquest nou canal de comunicació és fer que tots aquells projectes que fan els joves de la ciutat puguen arribar directament a les cases de Vila-real, tant les activitats de l’Espai Jove com les protagonitzades per les entitats cíviques de la ciutat”.

Xavi Ochando tambè ha recordat que “al llarg d’aquests anys hem estat treballat perquè els joves s’acostaren fins a l’Espai Jove, posteriorment, s’han convertit en els protagonistes de la nostra programació i, ara, volem que els seus interessos i idees siguen escoltades a través de la ràdio”.

Per aquest motiu l’edil ha afirmat que la nova emissora servirà no solament per a difondre i promocionar el treball que els grups de música locals o les entitats cíviques estan duent a terme, sinó també perquè “altres joves puguen incorporar-se a aquest projecte i mostrar públicament les seues inquietuds a través de la música, programes culturals o qualsevol format en el qual puguen expressar la seua opinió sobre diferents temes i situacions que els afecten o interessen”.

A més, la Regidoria de Juventut amb la intenció de poder ajudar a tots aquells joves que volen descobrir com és i com funciona la ràdio, ha programat cinc tallers formatius i conferències que aportaran coneixements tècnics de la programació, la producció i l’edició radiofònica que vénen a ser una continuïtat dels cursos de “Practica i explica” sobre la ràdio i la televisió ja contemplats en l’anterior programació de Joventut. En aquest sentit, Jose Cabanes ha avançat que durant els mesos de febrer i març es realitzaran diferents tallers per a aprendre a ser discjòqueis, com organitzar festivals, la producció de ràdio o com aprendre a “vendre la teua pròpia música”.

Cabanes ha recordat que Ràdiojove es va començar a gestar fa dos anys, i després d’una primeres “proves experimentals i una miqueta accidentals, per fi s’ha fet realitat” i ha agraït a la regidoria de Joventut la implicació en aquest projecte, en cedir-los un local (en el camí d’Artana, polígon industrial Bapi, nau 3) a més de l’equip i material perquè els joves puguen fer els seus programes en directe.

De moment, la “plantilla” de la nova emissora està formada per 10 joves responsables de programes com L’hora prohibida, Radio Red Candy’s, Vinility Sessions, Club de la Indignació, Otokultura, Ruta 66 o Esports Vila, “amb el qual es donaran a conèixer els resultats de partits de futbol jugats per alevins o juvenils que no tenen cabuda en altres mitjans”.

“El gran avantatge de Ràdiojove és la llibertat creativa a l’hora de fer la programació ja que no depèn d’interessos comercials ni polítics”, segons Cabanes, qui ha avançat que, el nou mitjà de comunicació, “també pot convertir-se en una pedrera de futurs locutors de ràdio”.