Bota al contingut principal

Betxí tornarà a ser el municipi més participatiu de les comarques de Castelló i tornarà a elaborar els seus pressupostos amb la participació i les aportacions dels veïns i veïnes de la localitat. Així ho ha anunciat el portaveu de Compromís en el municipi, Alfred Remolar, qui ha tornat a convocar a la ciutadania a una assemblea oberta per a proposar les inversions del consistori per a l’any que ve, tal com ve fent el col·lectiu de Compromís des que a l’inici de la legislatura va assumir les responsabilitats de govern en la localitat. “Passen els anys i, lamentablement, Betxí continua sent l’únic municipi de la província en què l’equip de Govern explica els comptes municipals a la ciutadania”, destaca l’alcalde i portaveu de Compromís, Alfred Remolar.

En esta ocasió, l’assemblea ciutadana “Com és gasten els nostres diners?“, tindrà lloc demà divendres, 31 de gener del 2014, a les 19 hores en la cafeteria Brisamar de Betxí. “A través d’esta iniciativa volem que els nostres veïns i veïnes puguen opinar, suggerir i proposar les idees que puguen incorporar-se als pressupostos de l’any que ve, que puguen reflectir-se en els propers comptes del consistori i, després, estaran invitats a un vi d’honor”, explica el portaveu de Compromís.

Durant estos tres anys, Betxí ha sigut l’únic municipi que ha explicat, a través del seu equip de govern, els pressupostos aprovats. Cal recordar, a més, que l’aposta per la transparència ha trascendit l’acció política de partit i ha arribat al consistori, ja que des de l’equip de Govern de Remolar s’han impulsat iniciatives com la publicació dels comptes de les festes municipals perquè els ciutadans sàpien en què s’invertix els diners del seu municipi.

“Des de Compromís entenem que la política ha de fer-se des de la ciutadania cap a les institucions i no al revés, per això tractem d’obrir tots els canals de participació possibles i estem receptius davant de les propostes dels ciutadans, que són el pilar de l’acció política”.