Bota al contingut principal

El programa municipal d’oci alternatiu per a jóvens, impulsat des de la Regidoria de Joventut i que en l’actualitat viu la seua desena edició, ha représ la seua activitat este mes de gener, després del recés de les vacacions nadalenques. Fins a octubre de l’any 2012, la campanya juvenil nocturna s’anunciava com “Els caps de setmana a l’Arrossera”, encara que l’inici de la novena temporada va coincidir amb el trasllat de la seua seu a la planta baixa del Centre Cultural d’Almussafes, amb l’objectiu d’iniciar un nou camí en unes instal·lacions més cèntriques i amb accessibilitat per a minusvàlids.

La campanya d’oci nocturn, dirigida per monitors especialitzats, en la que s’oferta una extensa agenda d’activitats tots els caps de setmana entre octubre i maig, va tancar la novena edició amb un total de 2.346 visitants, una xifra que l’ajuntament confia a incrementar en la present.

El col·lectiu de jóvens d’Almussafes, amb edats compreses entre els 10 i els 16 anys, disfruta des del passat dia 10 de gener de l’espai municipal per al seu oci nocturn alternatiu que se li brinda en el marc de la campanya “Els caps de setmana al Centre Cultural”.

Les vesprades nits dels divendres, dissabtes i diumenges, el consistori d’Almussafes oferix este lloc de trobada i diversió d’accés lliure i gratuït, emplaçat en la planta baixa de l’immoble de referència cultural de la localitat. “Portem deu anys apostant per esta alternativa d’oci, cultura i formació específica per a eixos jóvens que es troben en una franja d’edat intermèdia entre la infància i l’adolescència i que requerixen d’un espai exclusiu per a ells amb una oferta d’activitats adaptada als nous temps”, explica el regidor de Joventut, Carles Grancha.

El trasllat de la seu a l’octubre del 2012 des del CIJ (Centre d’Informació Juvenil) fins al Centre Cultural no ha suposat un descens del nombre d’usuaris que els caps de setmana utilitzen este servici municipal, ja que la novena edició – la primera celebrada en les noves instal·lacions – ha tingut una gran acceptació amb quasi 2.500 visitants, majoritàriament la franja d’edat compresa entre els 12 i els 14 anys, enfront dels 1.754 de l’anterior edició. La bona acollida del programa d’escampament alternatiu per a jóvens, inaugurat l’any 2005, està basada en gran manera en el fet que són els propis usuaris els que participen activament en el disseny d’una agenda d’activitats plenament adaptada als seus gustos i necessitats.

El col·lectiu de jóvens d’Almussafes pot disfrutar d’este espai d’oci tots els divendres, a partir de les 9 de la nit i fins a l’1 de la matinada, els dissabtes, des de les 6 de la vesprada i els diumenges a partir de les 6.30 i fins a les 9 de la nit. “Intentem oferir una àmplia franja horària, atés que en estes edats els jóvens no disposen de moltes altres opcions d’entreteniment i, especialment en el període hivernal, la seua permanència en els carrers no resultaria res positiva”, afig l’edil. I postil·la “anualment introduïm novetats i millores en la infraestructura de diversió al seu abast, invertint principalment en l’àmbit tecnològic, que és el que generalment obté una major demanda”.

En concret, en l’arrancada de la temporada 2013-2014 el passat mes d’octubre, ajuntament va adquirir nous jocs com el superSuperMario Galaxy per a la Wii o el Motogp 2013 per a PS3, entre altres, així com una nova taula de ping-pong. L’àmplia varietat de consoles, jocs de rol i de taula al seu abast asseguren l’èxit del programa municipal amb què molts jóvens d’Almussafes passen les vesprades i nits dels caps de setmana.

Tres monitors s’encarreguen de coordinar l’oferta d’activitats programada per a l’esmentat servici de dinamització que inclou sopars, campionats, lligues i exposicions, a més de diferents tallers. Així mateix, el programa també oferix la possibilitat que els jóvens utilitzen l’espai existent per a practicar altres aficions lliures, visionen pel·lícules i inclús compartisquen el seu interés pel futbol amb els diferents partits retransmesos.