Bota al contingut principal

L’alcalde d’Alginet, Jesús Boluda (Compromís), ha reclamat que es netege i desinfecte el terreny sobre el qual es va produir un abocament de 17.000 litres de gasoil en bolcar un camió cisterna que circulava per l’A-7.

L’incident es va produir a les 10.30 hores, quan el camió, que circulava en direcció a Alacant, es va eixir de la via i el seu conductor, de 31 anys, va patir diversos traumatismes.

Segons ha informat el consistori, Boluda s’ha reunit avui amb l’inspector del policia local, Juan Manuel Fernández, i el regidor de Medi ambient, Antonio Lozano.

“Encara no tenim cap informació ni sabem qui es va a fer càrrec de la terra contaminada pel combustible que ahir va impregnar un camp d’oliveres en la zona de l’accident. Cap organisme s’ha posat en contacte amb nosaltres per a informar del que ha passat, les labors en el terreny o les pautes per a la seua neteja i desinfecció”, ha afegit.

Després de comprovar que en el lloc existeixen encara restes de l’accident i que el gasoil ha filtrat en la terra, l’alcalde ha expressat la seua preocupació per l'”impacte mediambiental de l’abocament”.

El camió que va bolcar transportava 32.000 litres de gasoil, dels quals els bombers van estimar que van ser abocats uns 17.000, atès que la resta van ser transvasats a un altre camió, que segons l’Ajuntament d’Alginet, va arribar al lloc de l’accident a les 18 hores.

Mentrestant, els bombers van intentar contenir la fugida amb terra i bidons cedits per la cooperativa agrícola de la localitat.