Bota al contingut principal

Si em permeteu, m’agradaria començar aquesta intervenció recordant-vos breument que la meua militància política va començar de ben jove. Tots sabem o s’imaginen per quins motius la gent entra en política en altres partits. En el Bloc, i a l’antiga UPV, si entraves no era per guanyar-se la vida, doncs era i és un lloc equivocat per a eixos menesters.

El motiu és la immensa estima al meu País, el País Valencià. Vaig entrar amb la il·lusió de tot jove que creia que el millor que podia fer pel nostre país era treballar pel seu poble. Des dels meus inicis, vaig fer qualsevol activitat que contribuís a vertebrar la nostra societat i el nostre poble. No vull ser massa exhaustiu i sols us diré que he fet de tot pel projecte que sempre he estimat: construir un País Valencià més lliure i cohesionat. He estat objector de consciència, he penjat cartells, he ensobrat, he organitzat xerrades, etc., fins encapçalar el projecte de Compromís a les eleccions de maig de 2.011 i ser primer tinent alcalde del meu Poble.

Jo sempre he pensat que la política era el nostre instrument per canviar la societat, per fer coses pels altres i pel meu País. La política o la fas tu o te la faran els altres. No hem entrat per fer carrera política i viure d’ella, sinó sols de pas i per ajudar a dur endavant els projectes amb els quals creiem.

En el 2.011, quan vaig encapçalar el projecte de Compromís per Ontinyent, la situació era molt complicada. Veníem d’una majoria absoluta del PP a l’Ajuntament d’Ontinyent i d’un desgavell de govern popular on el deute sols feia que créixer en una ciutat marginada en tots els àmbits per una administració valenciana que es trobava i es troba quebrada i immersa en la corrupció.

Compromís sols tenia un regidor en la solitud de l’oposició. En eixos moments tant difícils vaig haver de fer un pas endavant, pas que requeria el projecte en el que sempre he cregut i estimat, i que exigia el meu compromís pel país i el meu poble. No era fàcil en aquells moments, però era el que calia fer i ho vaig fer sense dubtar, i sabent el sacrifici que anava a suposar eixia decisió en tots els àmbits de la meua vida, aixícom els deures que adquiria en eixos moments, no sols amb Compromís, sinó sobretot, amb la ciutadania. Mai he dubtat de fer el que en cada moment era el millor per al meu País i en aquell moment calia encapçalar el projecte polític del valencianisme al meu poble, projecte que vaig ajudar a forjar des de ben jove i des de la base.

N’estic ben orgullós. Els resultats no han pogut estar millor. La societat ontinyentina ens va retornar la seva confiança i vam passar d’un regidor a tres.

El Partit Popular va perdre la majoria absoluta, i amb el mandat que ens va donar la societat, hem fet un govern de progrés i valencianista.

Finalment, i en uns moments de greu crisi institucional que viu l’Estat espanyol, de corrupció generalitzada, de deute desbocat de les administracions públiques i desgoverns, crisi econòmica, nosaltres i el projecte encapçalat per mi, hem donat estabilitat i credibilitat al govern local, tranquil·litat per anar fent i créixer poc a poc, pensant en les persones i amb una reducció constant del deute que vam heretar del govern anterior. En una societat tant crispada que ens ha tocat viure podem dir que la situació que hem propiciat a la ciutat d’Ontinyent, ha estat un repte i un èxit pel qual ha valgut la pena fer l’esforç que se’n va requerir quan vaig encapçalar Compromís.

Per això crec que he retornat les obligacions que vaig contraure.

Sempre he dit que nosaltres no som professionals de la política en el sentit de que no estem ací per viure d’ella, com passa als altres partits polítics, sinó per fer-la servir com a instrument per millorar el nostre poble. Que estem de pas. Amb eixos tres grans reptes assolits, crec que he donat el millor de mi i del meu temps en aquests tres anys curts. Per la qual cosa, i amb la seguretat que us deixe en mans d’un gran equip, i de gent, que com jo en el seu moment, quan calga, donarà eixe pas endavant pels valors en els que creiem, és el moment de passar a segon terme.

Jo com sempre, estaré al servei del meu País i ho faré com sempre, des d’allí on crega que he d’estar. Havent assolit els objectius que tant el projecte de Compromís com jo personalment buscaven en 2.011, és el moment de dedicar-me íntegrament a la meua activitat professional i la meua vida familiar.

Amb la seguretat que us deixe en molt bones mans i esperant que en aquest temps us haja retornat una part de la confiança que em vau atorgar, us comunique la meua decisió de deixar el meu lloc de Tinent Alcalde i regidor de la ciutat d’Ontinyent, per dedicar-me a la meua activitat professional, i amb el convenciment, que poc a poc, anirem consolidant eixe canvi necessari, que ens durà a que s’acabe aquesta època de crisi i negror al País Valencià i anem fet un País on tots participen del seu progrés.