Bota al contingut principal

La regidora de Serveis Socials, Mònica Alvaro, ha presentat avui una ordenança destinada als i les menors de la ciutats que hagen estat sancionats per tinença i consum de substàncies, mitjançant la qual commutaran les multes per informació, tallers i prestacions en benefici de la comunitat.

“Quan la família dels menors rebia una multa per consum o tinença de substancies il·legals, el fet acabava quan es pagava la sanció i mancava una solució real que aprofundirà en el conflicte. Això ens preocupava a Serveis Socials, per això hem dut avant aquesta ordenança, per tal de donar una alternativa a les famílies i una informació als menors sobre les conseqüències de l’ús i abús de substancies” ha manifestat avui la regidora de Compromís.

Amb aquesta nova ordenança que haurà de ser aprovada en plenari, incideix en dos aspectes fonamentals: per una banda, una alternativa a les famílies que no comporta despesa alguna per al seu pressupost, i per un altra, possibilitar als menors el restabliment a la comunitat mitjançant les seus accions i rebre una informació per part dels professionals sobre les conseqüències dels seus actes”.

No obstant, i tal com Alvaro remarca, “per tal d’acollir-se a d’aquest programa cal comptar amb el permís per escrit dels tutors dels i les menors, així com és imprescindible també la voluntarietat de l’infractor i la seua acceptació del programa”.

Així, a Vila-real, per primera volta, s’articulen mecanismes que possibiliten la mediació amb i els i les menors de forma que siguen conseqüents dels seus actes i que va més enllà de la mera recaptació econòmica de les sancions.