Bota al contingut principal

Les famílies també podran plantar arbres durant la jornada commemorativa del medi ambient de matí dissabte.

L’alcalde d’Almussafes ha ajudat als escolars dels centres de primària de la localitat en la plantació d’arbres, arbustos i hortalisses desenrotllada durant el matí de hui divendres a Almussafes.

L’activitat, impulsada des de la Regidoria de Medi Ambient coincidint amb el Dia Mundial de l’Arbre, ha implicat els directors, professors i alumnes d’ambdós col·legis. La Festa de l’Arbre continuarà durant la jornada de matí dissabte dia 1, ja que a partir de les 10.30 hores les famílies que així ho desitgen podran participar en la repoblació de dos zones verds del municipi.

Els Voluntaris Ambientals col·laboraran activament en esta iniciativa mitjà ambiental, per a la que l’ajuntament ha adquirit més d’un centenar d’espècies arbòries.

La commemoració del Dia de l’Arbre, cita mitjà ambiental que organitza anualment l’Ajuntament d’Almussafes, a través de la seua Regidoria de Medi Ambient, ha comptat este mateix matí amb la participació activa de la màxima autoritat municipal.

Albert Girona ha demostrat el seu maneig amb l’aixada i no ha dubtat a cavar bona part dels clots que han permés que els estudiants de sext de primària i algunes classes d’educació infantil del CEIP Almassaf dugueren a terme la plantació d’un total de 60 arbustos, una morera i un arbre de Judea en el parc de Les Palmeres, jardí ubicat en la zona limítrof al centre educatiu.

Amb posterioritat, Girona s’ha dirigit al CEIP Pontet, on els seus 140 alumnes han desenrotllat la plantació del recentment creat hort escolar per part del propi ajuntament en una de les jardineres existents en la part frontal de l’edifici educatiu. Durant el matí, els estudiants han sembrat entorn de 800 plançons d’hortalisses, principalment encisams de totes les varietats i cols, que s’encarregaran de regar i cuidar durant tot el curs, iniciant així una experiència educativa que suposa la participació d’escolars i docents en les activitats de sensibilització i coneixement de l’agricultura com a procés d’abastiment de distintes matèries i la seua transformació fins a la conversió en residus passant pel consum responsable de productes que fomenten la sostenibilitat.

La Regidoria de Medi Ambient ha establit la segona jornada de commemoració, destinada al públic en general, per a demà dissabte dia 1. El parc del Poliesportiu i el parc Rural són les dos zones verds on es durà a terme una plantació massiva d’espècies arbòries, iniciativa que comptarà amb la col·laboració activa dels Voluntaris Mediambientals. Cap a les 10.30 hores, donarà començament l’activitat en el parc del Poliesportiu, jardí que durant els últims tres anys ha perdut alguns arbres com a conseqüència de les fortes ratxes de vent. “Hem decidit repoblar esta zona verda amb una desena d’exemplars mediterranis, com a moreres, tijuanes i garroferes”, explica l’edil, Jesús Salesa. Amb posterioritat, els voluntaris ambientals es desplaçaran fins al parc Rural, on sembraran al voltant de 40 pins.

El consistori d’Almussafes invita tots els veïns a participar en esta primera cita de l’any amb la naturalesa, plenament consolidada en el calendari de programació anual, “ja que cuidar i respectar el medi ambient és una obligació de tots”, afirma Girona.