Bota al contingut principal

Guillem López, autor castellonenc afincat a Almussafes, establirà els coneixements bàsics per a iniciar-se en l’escripturaL’estructura de la narració, la construcció dels personatges, les claus per a escriure un diàleg o com passar de la idea al paper són algunes de les qüestions que un grup de huit dones d’Almussafes podrà aprendre de la mà de l’escriptor Guillem López, autor de les dos novel·les que, fins a la data, s’han publicat de la saga literària de la saga èpica Leyenda de una era. L’autor natural de Castelló impartirà el taller d’iniciació a la creació literària, programat per l’Ajuntament d’Almussafes, que es desenrotllarà en un total de sis sessions, de dos hores de duració cada una, a partir de dimarts que ve dia 4, en el Centre Cultural.

L’escriptor dedicarà la primera hora de cada sessió a desenrotllar conceptes i nocions comunes a la creació literària general, com la teoria bàsica de narratologia, la introducció als registres lingüístics per a la construcció de diàlegs o el procés de creació dels personatges de la història, entre altres qüestions.

La segona part del taller d’introducció a la creació literària, que s’impartirà els dimarts i dijous, de 18.30 a 20.30 hores, en la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes, se centrarà en el treball en grup. “Plantejaré jocs creatius sobre les propostes donades en cada sessió, ja que l’intercanvi d’idees entre els participants és enriquidor”, explica Guillem López.

El principal objectiu del curs radica a canalitzar la creativitat a través de l’escriptura i perdre la por del full en blanc. “Vull establir una base sòlida per a tots els participants, perquè o bé s’inicien o bé milloren la necessitat perenne i addictiva de llançar-se a la creació literària, independentment del seu gènere d’interés preferent”.

El programa formatiu ha generat una gran acceptació entre els veïns, ja que el grup s’ha completat i inclús s’ha generat una llista d’espera durant el termini d’inscripció, per la qual cosa des de la Regidoria de Cultura ja s’anuncia la celebració d’una altra edició del mateix.

La primera creació de Guillem López en narrativa de llarga distància va ser la seua novel·la “La guerra por el norte”, publicada en la col·lecció Excálibur Fantàstica, de l’editorial Grup AJEC l’any 2010, convertint-se en el llibre més venut en dita editorial i situant-se entre les cinquanta obres amb major acollida en la secció de Literatura Fantàstica de FNAC. Amb ella va iniciar la saga de literatura fantàstica Leyenda de una era, que va continuar amb la novel·la “Dueños del destino”, publicada a finals d’octubre del 2011 amb gran resposta per part de públic i crítica. Així mateix, el seu últim projecte literari “Piensaciertos”, un original compendi d’aforismes de doble tall, editat per Algon Editors, va veure la llum el passat mes de desembre.

Però la creativitat de l’escriptor no té límits, ja que també ha publicat relats en les antologies Descubriendo nuevos mundos, Crónicas de la Marca Vol.II. Il·lusionaria, Ácronos, Antologia retrofuturista i Antologia Z7 de Dolmen Editors.

A més d’escriure, Guillem López és Cofundador de Bolinche Teatro i col·laborador habitual de Teamotro i s’encarrega ell mateix de dissenyar els mapes de les seues històries i de compondre la música inspirada en elles. En este sentit, ha compost la música per a diverses performance i lectures de poesia, així com la banda sonora de la seua novel·la, La guerra por el norte, de tall epicofantàstic.