Bota al contingut principal

Els majors de 16 anys, empadronats a la ciutat, podran votar entre els 10 projectes elegits a l’últim Consell de Ciutat.

La votació es podrà realitzar del 10 al 14 de febrer en espais municipals o a través d’internet.

El procés de pressupostos participatius impulsat pel Govern d’Ontinyent afronta la seua setmana gran. Dilluns començarà la votació ciutadana dels projectes que la ciutadania considere més prioritaris d’entre els seleccionats pel Consell de Ciutat i que s’executaran a càrrec d’una partida de 350.000 euros consignada al pressupost d’enguany.

Els passos a seguir en esta part final eren explicats hui en roda de premsa, on es destacava “l’important pas” donat amb un procés “que s’emmarca en la nostra aposta per la regeneració democràtica, demostra que és cert que no tots som iguals i que som capaços de marcar el camí”.

En concret, la “fase de decisió” que culmina el procés de pressupostos participatius que s’iniciava el passat mes d’octubre, es farà efectiva amb l’obertura d’un periode de votació entre el 10 i el 14 de febrer. Durant estos dies, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent podran elegir per internet o en els espais municipals habilitats tres dels 10 projectes aprovats a la reunió del passat 3 de febrer del Consell de Ciutat.

Des del govern d’Ontinyent es descatava que “la democràcia representativa que suposa votar cada 4 anys no és incompatible amb la democràcia participativa que suposa aquest procés, del qual avaluarem els encerts i les errades quan acabe, per tal de sentar les bases perquè tinga continuïtat els propers anys”.

Així mateix, s’explicava que cada votant podrà elegir fins a tres projectes del total dels proposats. Per facilitar la participació de la ciutadania, es podrà votar a través d’internet: a la web www.ontinyentparticipa.com i a un total de 6 instal·lacions municipals:

1-l’Ajuntament,
2-la Biblioteca de Sant Josep,
3-Punt de Lectura de Sant Rafel,
4-EPA Sant Carles,
5-Teatre Echegaray
6-Centre Cívic El Llombo.

Per aquells que voten per internet, s’ha establert en tres el nombre de votacions que es poden fer en una mateixa línia (IP), ja siga de telèfon fix o mòbil. A la pàgina d’internet hi ha un correu per ressoldre incidències i consultes, que també es podran fer al personal que atenga cada espai municipal on es puga votar.

El portaveu de Compromís per Ontinyent, Joan Gilabert, mostrava “la satisfacció de tots pel camí encetat i l’avanç en la participació directa, no només votant sinó també presentant propostes”.

Gilabert incidia en el fet que l’Ajuntament “va a ser també pioner i innovador en l’aposta per les noves tecnologies, fent possible que qualsevol ciutadà puga votar des de qualsevol dispositiu connectat a internet a través de la web www.ontinyentparticipa.com”.

A esta pàgina, accessible de forma directa i també enllaçant des de la web de l’Ajuntament, es podrà votar des de les 00:00 hores de dilluns 10 de febrer, però ja està accessible una fitxa de cada projecte amb la seua descripció, cost i característiques, una informació consultable també als espais on es podrà votar físicament.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha convidat als ciutadans i ciutadanes “a participar i aprofitar l’oportunitat de poder decidir en què volen que invertim els seus diners”.