Bota al contingut principal

L’ajuntament de la Font de la Figuera, amb la mirada atenta a la problemàtica de la desocupació, pensa en els seus veïns i veïnes a l’hora d’intentar rebaixar la taxa d’atur que es troba en el 18.33%. És per això que, des del consistori, s’està duent a terme un “Pla Estratègic d’Ocupació i Autocupació 2011-2015” amb la finalitat d’afavorir la participació en les respostes que puga prendre l’ajuntament.

Ahir dimecres, al C. S. Polivalent va acollir una reunió participativa emmarcada dins del “Pla Estratègic d’Ocupació i Autoocupació 2011-2015”. S’hi van valorar aspectes com l’evolució de l’atur, la millora de la proposta de microcrèdits, el Pla d’Ocupació Local o les possibilitats de desenvolupament a partir de les al·legacions al traçat de de l’autovia. Respecte a estes últimes, el consistori està tractant de revertir l’impacte que puga tenir la construcció de la mateixa per així establir una millora en la connexió del polígon industrial “Sant Cristòfol” de la localitat.

Per la seua banda, el regidor de promoció econòmica i desenvolupament local, Vicent Muñoz Jordà, ha destacat “la important tasca portada per l’ajuntament de la Font. Encara que difícil, el nostre objectiu és contribuir a rebaixar l’actual taxa d’atur i per això cal començar per crear més activitat. Han de ser accions enfocades, a més, al sector empresarial, facilitant en la mesura del possible la seua permanència i, d’altra banda, estimulant l’aparició de nous projectes empresarials. Tot això aprofitant el punt estratègic que constitueix la Font de la Figuera”.

Muñoz ha remarcat també que “tot i que les polítiques de foment de l’ocupació són competència autonòmica, no és moment de quedar-nos quiets o mirar a una altra banda”. En esta línia, s’està dissenyant el Pla d’Ocupació Local per a este 2014.

L’Ajuntament de la Font es beneficia des del passat mes de desembre del programa EZOINT (subvencionat pel Fons Social Europeu) i a través del qual dóna feina a 3 encarregats de la construcció i 3 auxiliars d’ajuda a domicili en jornada de 5 hores setmanals.

“L’Ajuntament ja ha sol·licitat una millora de les condicions laborals d’este tipus de plans, així com que els 16.875€ consignats pel fallit Pla d’Ocupació Conjunt puguen destinar-se al desenvolupament del Pla d’Ocupació 2014”, ha finalitzat Muñoz.