Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Betxí ha reforçat la labor en l’àrea de Servicis Socials amb l’objectiu de fer front a les necessitats derivades de la crisi. Així es constata en el balanç de l’àrea de Servicis Socials de 2013 del consistori, que detalla que s’han realitzat més de 400 actuacions durant el passat exercici. Entre estos servicis destaquen les 98 actuacions destinades a la tercera edat; les 25 realitzades en l’àrea de dependència; 15 relatives a campanyes com ‘Major a casa’; 7 del servei de ‘Menjar a casa’, cinc de teleassistència i 29 de teleajuda. Cal destacar que a pesar de sumar la majoria de serveis, gran part d’estos programes corren el risc de desaparéixer a causa de les retallades previstes per la Generalitat, així com per la reforma del Govern sobre les competències locals, que restarà capacitat de maniobra als ajuntaments.

D’altra banda, des del departament de Servicis Socials de Betxí, dirigit per la regidora Susana Ferrandis, recalquen que no s’ha realitzat cap expedient de desnonament i destaquen les 156 actuacions relatives a prestacions de veïns i veïnes del municipi. “Han augmentat un 400% les ajudes d’emergència, de les que es beneficien 39 famílies; un total de 63 persones reben una renda de garantia social i 10 es beneficien del repartiment d’aliments”.

Cal ressenyar que tots estos servicis són possibles gràcies als successius increments de la partida de Servicis Socials aprovats en els pressupostos del consistori impulsats per l’equip de Govern de Remolar. Després de l’augment d’un 30% d’esta partida en el primer any de legislatura, l’import per a este departament no ha deixat d’augmentar. De fet, per al 2014 s’han augmentat un 18% els fons d’ajudes d’emergència social i s’ha triplicat la inversió destinada a foment de l’ocupació.