Bota al contingut principal

Al desembre de 2013 hi havia 312 aturats, 27 menys que un any abans, segons fonts del Ministeri de Treball.

Les diverses accions impulsades per l’Ajuntament de Betxí al llarg de tot l’any han ajudat a fomentar el treball local.

Acabat 2013, la taxa de desocupació en el municipi de Betxí va caure un 7,96% en relació amb el 2012, segons fonts del Ministeri de Treball. Tenint en compte aquestes dades, 312 persones van completar l’any sense treball, 27 menys que a la fi de 2012.

A aquestes bones xifres han contribuït les accions posades en funcionament per part de l’Ajuntament de Betxí al llarg del 2013 encaminades a fomentar l’ocupació en la localitat.

Així, per exemple, al febrer es va obrir una Borsa de Foment de l’Ocupació Local, que a dia d’avui ha ocupat ja a més de 20 persones i recentment 10 veïns més van començar a treballar a través del Pla d’Ocupació Conjunt. Paral·lelament, es van tramitar les subvencions de l’INEM i de l’ENCORP, que també han donat treball a 10 persones més.

Segons l’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, “aquestes dades posen en evidència que estem treballant en la bona línia d’actuació i que les diverses accions impulsades des del consistori estan donant a poc a poc els seus fruits”.

El primer edil ha destacat, a més, “que crear ocupació és cosa de tots i en aquest sentit les empreses locals han donat un exemple de col·laboració en participar juntament amb l’Ajuntament en diversos projectes conjunts”.

Les dades oficials reflecteixen que actualment hi ha una taxa de desocupació similar a la de 2011, per sota de les xifres de 2009, 2010 i 2012, però encara llunyanes a les quals hi havia en els anys 2006 i 2007, anteriors a la crisi.