Bota al contingut principal

L’aposta per l’educació ha sigut sempre una constant en l’Ajuntament d’Almussafes, que es va convertir en el primer municipi valencià que va sufragar el cost dels llibres de text als alumnes d’infantil, primària i secundària dels centres educatius emplaçats en la localitat. A partir del 2009 estes ajudes es van ampliar a tots els xiquets del municipi, independentment del centre triat i enguany completarà el cicle de la gratuïtat de totes les etapes educatives amb l’abonament, així mateix, del cost dels volums dels estudiants de batxillerat i cicles formatius, així com dels universitaris, tal com contemplen els comptes municipals del present exercici pressupostari. La renda de les famílies peticionàries o el centre educatiu on estudien els seus fills no afecta la subvenció.

A finals dels huitanta, el consistori d’Almussafes va aplicar una iniciativa pionera: subvencionar els llibres de text als escolars d’infantil i primària de la localitat i eixa mesura es va ampliar posteriorment també als estudiants de l’educació secundària.

Fidel a eixe compromís anual, al desembre del 2008, l’ajuntament va crear unes bases reguladores per a la concessió d’unes subvencions per a la compra de llibres de text als alumnes matriculats en les etapes d’infantil, primària i secundària obligatòria en qualsevol centre educatiu, independentment del seu emplaçament, amb la finalitat de donar resposta a una històrica demanda ciutadana de fer efectiu el principi de constitucionalitat d’igualtat d’oportunitats d’accés a l’educació.

Són entre 60 i 80 xiquets de la localitat els que s’acullen anualment a esta línia de subvenció a les famílies, la qual cosa en termes econòmics es traduïx en una inversió d’entorn de 12.000 euros en cada exercici pressupostari, sent la majoria d’ells alumnes de col·legis concertats, que legalment tenen la consideració de públics, tal com establix l’article 108.4 de la LOE (Llei Orgànica d’Educació) del 2016 i que no ha sigut derogat per la LOMCE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa).

Amb els 30.000 euros d’ajudes que abonarà la Conselleria d’Educació a les famílies que les tenen concedides, quantia que recuperarà el consistori municipal, és complirà el compromís d’abonar els volums de text dels esmentats estudiants.

La partida consignada a l’educació ascendix a 998.182 euros, un 13,82% mes que en el pressupost del 2013. “Serem el poble mes garantista, és a dir, el que mes subvencions concedix a e famílies per a assegurar la qualitat en l’educació”.