Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna farà la pròxima setmana unes xarrades amb el títol “Per una seguretat viària accessible”, per a conscienciar els veïns, especialment els més jóvens, en la conducta viària que facilite la seguretat de persones amb mobilitat reduïda i amb carros de xiquets.

El pròxim dijous 20 de febrer, a les 19 hores i en la Casa de la Cultura de Tavernes, tindrà lloc la xarrada “Per una seguretat viària accessible”. El consistori valler busca conscienciar els veïns en la conducta viària adequada que no pose en perill la seguretat de persones amb mobilitat reduïda i de persones amb carros de xiquets, així com de persones majors que utilitzen suports per a desplaçar-se.

La xarrada serà introduïda per l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan. Tot seguit, el cap d’Activitats Tècniques de l’Ajuntament, Juan Tormo, centrarà la xarrada en l’espai públic, què és l’espai de tots els veïns, amb la definició del concepte d’accessibilitat dins de l’espai públic de la ciutat.

La Policia Local de Tavernes tractarà, des d’un punt de vista pràctic i amb exemples reals, quina és la problemàtica a la qual diàriament s’enfronten els col·lectius amb més dificultat per a utilitzar l’espai públic, i com determinades actituds de conductors de vehicles posen en perill la integritat i la qualitat d’ús de l’espai urbà d’estes persones.

I és que cada vegada que no es respecten les normes viàries, quan s’aparca en un pas de vianants, damunt de les voreres o en aparcaments especials, s’afecta la seguretat especialment de persones amb mobilitat reduïda i amb carros de xiquets.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha manifestat “l’interés d’este Ajuntament per informar i conscienciar els veïns de manera que es puguen modificar determinades conductes viàries per a tindre una ciutat més segura. A més, esta iniciativa naix del suggeriment d’un veí de Tavernes amb mobilitat reduïda, que ens va demanar conscienciar els nostres ciutadans per a tindre una ciutat més segura i accessible. A més, en el pressupost que estem preparant es dotarà una partida de més de 200.000 euros per a adequar les marques viàries i passos de vianants dels carrers de Tavernes i de la platja”.

Abans de la xarrada del dia 20 de febrer en la Casa de la Cultura, n’hi hauran dues expressament dirigides als estudiants de Tavernes. El dimecres 19, a les 9:30 hores, la xarrada “Per una seguretat viària accessible” tindrà lloc en l’IES Jaume II el Just. Un poc més tard, a les 12:30 hores i en la Casa de la Cultura, la xarrada serà adreçada als alumnes de l’IES La Valldigna, de l’ESO del Patronat i del HHDC.