Bota al contingut principal

El jurat del certamen va emetre el seu veredicte ahir dilluns, després de valorar les 37 obres presentades.

La participació en la quinta edició del certamen de cartells commemoratius del Dia Internacional de la Dona, convocat des de la Regidoria de la Dona del consistori d’Almussafes, ha superat totes les expectatives. El Jurat es va reunir durant la vesprada d’ahir dilluns en el Centre Cultural per a estimar les 37 obres que enguany s’han presentat al concurs, una xifra que quasi duplica la demanada en les convocatòries anteriors. La jove estudiant de Belles Arts d’Almussafes, Amèlia Soler Escribá va presentar el disseny guanyador, que rebrà un premi de 150 euros i il·lustrarà la celebració de la Setmana de la Dona de 2014. Tots els cartells presentats a la convocatòria es mostraran en una exposició pública durant el mes de març en el Centre Cultural.

Un any més, l’Ajuntament d’Almussafes anunciarà els actes commemoratius de la Setmana de la Dona d’enguany amb el cartell guardonat en el certamen que el consistori ha convocat sobre la temàtica simbòlica del Dia 8 de març. Divendres passat dia 7, el consistori municipal va tancar el termini de presentació dels treballs que, en esta quinta edició, han ascendit a la quantitat de 37. “Realment, la resposta a la nostra crida ha sigut excel·lent, ja que hem aconseguit duplicar la participació de les anteriors convocatòries i això demostra que la creativitat dels valencians i valencianes fluïx de manera natural”, comenta l’edil delegada de la Dona, Elia Alepuz.

Un total de 22 artistes, la majoria d’ells d’Almussafes, però també d’altres poblacions de la Ribera com Benimodo, Benifaió, Sollana, Guadassuar i Carcaixent, i inclús de la capital de la comarca de la Costera, han enviat els seus dissenys originals i inèdits al certamen, el jurat dels quals es va reunir durant la vesprada d’ahir dilluns per a analitzar cada un d’ells i emetre la fallada corresponent. “En totes les obres hem pogut constatar el simbolisme intrínsec al Dia 8 de març, encara que lògicament els professionals del món de la cultura, l’art i la societat que integren el Jurat del certamen han destacat la qualitat artística i la plasmació del valor més representatiu del Dia de la Dona d’una d’elles en particular, que és la que finalment ha obtingut el beneplàcit conjunt de tots els membres”, argumenta Alepuz.

De fet, l’estudiant de Belles Arts de la localitat, Amèlia Soler Escribá, és la que finalment ha resultat guardonada en esta quinta edició. Tant el seu disseny com la resta dels cartells presentats s’exposaran públicament en el Centre Cultural, a partir del pròxim dia 3 de març.