Bota al contingut principal

Ahir a la vesprada va tindre lloc la inauguració del nou Casal Jove de la ciutat, un espai llargament reivindicat per la joventut del municipi que oferirà, a partir d’ara, un lloc per al desenvolupament de les seues expressions artístiques. Entre els encarregats de tallar la cinta inaugural, es trobava la regidora de Joventut, Raquel Tamarit.

En la seua intervenció, Tamarit va apel·lar a la importància de dotar els joves “de formes d’expressió i espais on poder canalitzar les seues inquietuds, realitzar activitats creatives i relacionar-se entre ells; i des dels poders públics hem d’atendre esta demanda perquè la formació de la nostra joventut és bàsica per al futur de la societat”.

A més, va tindre paraules d’agraïment per a totes les persones que han participat perquè el projecte siga hui una realitat. Per altra banda, a l’acte també es va explicar que “des de l’Ajuntament es treballa a poc a poc però amb la seguretat que, una vegada inaugurats els nous edificis, com ara la seu de la Policia Local, la pista esportiva “Les Oliveretes”, este Casal Jove i, pròximament, la nova Biblioteca, es tinga la certesa que les obres poden pagar-se”.

L’edifici restaurat, conegut com el Graner de la Pasiega, data de 1910 i ocupa una superfície de 366,91 metres quadrats als quals se sumen els 919 metres quadrats que conformen l’espai exterior, limitat per una tanca modernista de rajola vista i maçoneria, que podrà ser utilitzat per a la realització d’activitats a l’aire lliure, com ara concerts, etc. Les obres, que es van iniciar a finals de 2012, es van haver de retardar al descobrir-se el deficient estat en què es trobava la coberta.

Una gran representació de la corporació municipal, el Consell de la Joventut, associacions de joves del municipi i alcaldes d’anteriors corporacions, durant les quals va sorgir la primera idea d’este projecte, van acudir a la inauguració de les noves instal·lacions que constaran d’una gran sala diàfana, que ocupa la major part de la superfície, apta per a exposicions, representacions teatrals, etc.

A més, disposen d’un hall d’entrada en què s’ha ubicat el departament de control. En el fons dreta de la sala principal s’ha projectat, aprofitant una paret existent, un recinte sense sostre que realitzarà les funcions de despatx o sala de reunions, igual que la part de l’entresolat situada damunt del hall, i uns serveis. També s’ha reparat l’estructura de fusta i la fusta de la fatxada, que s’ha col·locat seguint les mateixes característiques de l’original. L’edifici disposa també d’una sala preparada per a la realització d’assajos i d’un sistema de climatització d’aspecte industrial integrat en l’estructura interior.

Les obres de restauració del Casal Jove han tingut un cost de 195.000 euros, sufragats en la seua totalitat per l’Ajuntament de Sueca, i han sigut realitzades per l’empresa de Sueca, Roure Innova S.L. El nou Casal Jove serà gestionat pel Consell de la Joventut de Sueca. Totes les associacions que formen part del Consell podran, per tant, beneficiar-se de les noves instal·lacions.