Anar directament a les notícies

Joan Gilabert, nou Regidor d’Hisenda, gestionarà la governança estratègica d’Ontinyent

Publicat el en Governs amb Compromís

Joan Gilabert assenyala en la seua presentació que el sanejament econòmic de l’ajuntament permet encetar una nova fase de planificació consensuada.

“Després de sanejar l’economia i acabar amb la crispació, anem a encetar una nova fase de planificació consensuada per sentar les bases de la ciutat que volem i necessitem”. Així ho manifestava a la seua presentació davant els mitjans Joan Gilabert, qui assumirà al proper plenari les responsabilitats municipals que fins ara tenia Josep Francés con a Regidor d’Hisenda, Primer Tinent d’Alcalde i portaveu de Compromís.

En l’acte s’ha anunciat que Gilaber, com a nou responsable de l’àrea econòmica municipal, assumirà la governança estratègica de la ciutat: “la prioritat afortunadament ja no és quadrar la comptabilitat municipal, sinó seguir amb una gestió prudent i propera al ciutadà, per això anem a reforçar l’àrea econòmica als mesos de treball intens que ens queden per davant”, destacava.

Gilabert, que en esta legislatura ha estat Coordinador del Consell Econòmic i Social i ha desenvolupat tasques d’assessorament a l’àrea econòmica municipal, recordava que “quan es va constituir el Govern d’Ontinyent en 2011 les prioritats eren posar ordre a una gestió econòmica que generava dèficits de 2 milions d’euros anuals, i acabar amb el focus de crispació en que s’havia convertit l’Ajuntament. La tasca del Govern ha estat impecable, anem a poder fer actuacions de més envergadura als propers anys, i hem d’aprofitar la simbiosi aconseguida amb la societat civil per planificar entre tots el futur de la ciutat”, assenyalava.

En aquest sentit, la nova regidoria d’Hisenda i Governança estratègica treballarà també en la planificació estratègica de la ciutat, “ja que va a servir per pensar i fer pensar a la corporació i els veïns sobre el projecte de ciutat que tenim per davant”.

Gilabert puntualitzava que “en els mesos que queden de legislatura no anem a fer un pla estratègic de ciutat, però sí volem seguir avançant en la transparència i involucrar als col·lectius ciutadans en la construcció de la ciutat del futur”.

Gilabert, que mostrava el seu compromís “per consolidar més si cap l’enteniment i les bones relacions en el Govern, i seguir desenvolupant el pacte de legislatura signat en 2011”, incidia en el fet que engega esta nova etapa amb la ferma voluntat “d’aportar a l’Ajuntament el millor de mi i del meu grup”.