Bota al contingut principal

A partir del pròxim mes de març, un diumenge al mes la diversió estarà servida en un parc diferent del nucli urbà d’Almussafes. L’ajuntament acaba d’anunciar la inauguració d’una nova campanya municipal d’oci dirigida a les famílies de la localitat, en la que s’oferixen activitats tant per al públic infantil com per a l’adult. Jocs amb unflables, tallers per a descobrir la història de la humanitat i un mercat de bescanvi doten de contingut esta iniciativa, encunyada com “Diverparcs en família”.

El consistori d’Almussafes llança una nova oferta cultural i d’oci, dirigida al públic familiar amb la presentació de la campanya “Diverparcs en família”. Un diumenge de cada mes, l’activitat festiva es traslladarà a un espai verd diferent del nucli urbà, amb l’objectiu d’acostar la cultura i l’oci als diferents barris.

Amb un pressupost d’inversió d’uns 3.000 euros, el programa s’inaugurarà l’últim diumenge de març en el parc Central i es realitzarà, així mateix, els diumenges del 13 d’abril en el parc del Sagrario, 18 de maig en el parc de la Constitució i 22 de juny en el parc del Pontet. “La nostra localitat és molt rica en zones verdes que són molt visitades pels nostres veïns diàriament, i més sovint durant les jornades dominicals, per la qual cosa volem enriquir eixe temps dedicat al descans amb una varietat d’activitats que confiem tinga una gran acollida per part de les famílies”, explica la regidora de Cultura, Esperanza Carbonell.

Els diumenges familiars inclouran diferents jocs d’unflables i tallers infantils, que durant els primers quatre mesos versaran entorn de la prehistòria i la història, jugant a reconstruir en el propi municipi les diferents èpoques. “Almussafes, bressol dels paleontòlegs”, “Després del dinosaure perdut”, “Les piràmides d’Almussafes” o “AVE Cèsar: Almussafes et saluda” són algunes de les activitats previstes per al llançament de la campanya “Diverparcs en família”.

Es realitzaran dos tallers per jornada i serà imprescindible que els xiquets i xiquetes s’inscriguen en el Centre Cultural, a partir del pròxim dia 10 de març i fins al dijous previ a l’inici de l’activitat, ja que s’ha establit un màxim de 25 participants per grup. “Per les característiques dels tallers convocats per a estos primers quatre mesos, els interessats han d’estar cursant educació infantil i primària i per als més menuts tenim altres opcions de diversió, com són els jocs i castells unflables”, destaca l’edil.

Un mercat d’intercanvi per a adults
La campanya “Diverparcs en família” incorpora una interessant opció per als pares i mares, els quals tindran la possibilitat de participar en un mercat de bescanvi, és a dir en un punt per a lintercanvi d’objectes que ja no usen. Qualsevol veí major d’edat i empadronat a Almussafes podrà prendre part en este lloc de permuta, que en cap cas permetrà la compravenda.

Els interessats a muntar un parada amb els seus objectes inservibles, hauran de comunicar-ho en el Centre Cultural, encara que en cap cas s’acceptarà la participació de professionals de la venda comercial. Llibres, cds, croms, segells, col·leccions diverses o objectes de decoració són alguns dels productes que es van a poder intercanviar en este primer mercat de bescanvi d’Almussafes