Bota al contingut principal

Dimecres passat dia 12, el consistori d’Almussafes va iniciar els treballs de millora de la vorera i espais verds del bulevard que separa el nucli urbà del polígon industrial Rei Joan Carles I. La intervenció s’ha iniciat amb l’extracció de set dels arbres Lledoner sembrats en les jardineres de la vorera, les arrels de les quals havien alçat el paviment de la mateixa. Els exemplars s’han trasplantat en la zona verda del Molí del Carme, emplaçada dins del parc industrial. En l’actualitat, ja s’han iniciat els treballs de reparació del paviment i, una vegada conclosos, se sembraran nous arbres.

La vorera de tres metres d’amplitud de l’avinguda de La Foia, bulevard de 820 metres quadrats de longitud construït l’any 2013 per l’empresa pública Seguretat i Promoció Industrial Valenciana SA (Sepiva), dependent de la Conselleria d’Indústria, coincidint amb les obres d’expansió del parc de proveïdors de Ford i la construcció del centre de secundària, està sent objecte d’unes obres de millora per part de l’Ajuntament d’Almussafes.

Després d’una dècada de creixement, els exemplars de Lledoner, arbre també conegut com Lironero, que doten d’ombra la vorera del bulevard, de tres metres d’amplitud, així com el carril bici de dos metres, estaven provocant l’alçament de les llosetes del paviment, ja que les arrels d’esta espècie arbòria, que pot arribar a aconseguir els 25 metres d’altura, no estaven degudament controlades en el subsòl.

Atés que esta avinguda és una de les principals vies d’accés a l’IES Almussafes, a més de tractar-se d’una ruta diària quasi obligada per a molts veïns i veïnes que practiquen esport per la mateixa, el consistori municipal hi ha decidisc solucionar la problemàtica, extraient set dels arbres de la zona, que en l’actualitat havien aconseguit els 4 metres d’altura, per a posteriorment executar els treballs de reparació de les llosetes de la vorera.

Els set exemplars d’este arbre de fulla caduca i de ràpid creixement s’han trasplantat de manera immediata, per part del personal de jardineria del propi ajuntament en un altre espai verd, concretament en el que voreja l’anomenta Molí del Carme, un edifici històric de propietat municipal ubicat en el mateix polígon industrial. Per al regidor delegat d’Obres Públiques i Medi Ambient, Jesús Salesa, “l’esforç de salvar estos arbres, donant-los un altre espai molt més idoni per al seu correcte creixement, és essencial, ja que cuidar la naturalesa és una obligació de tots i els governants hem de donar exemple en este sentit”.

Una vegada finalitzades les obres de reparació de la vorera, l’ajuntament sembrarà noves espècies en les jardineres, ara buides, encara que s’assegurarà d’instal·lar un tub de reforç en el subsòl, que impedisca que les arrels dels nous arbres destrossen el paviment de nou.