Bota al contingut principal

#OntinyentParticipa és el pioner procés de priorització de projectes posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent, que ha fet possible que més de 5.000 veïns i veïns, amb el seu vot, hagen triat les inversions que consideren més prioritàries per a la ciutat.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que el fet de “ser agafats com a exemple de com salvar l’escletxa entre polítics i ciutadania per part localitats d’Astúries, Catalunya i, en general, de tot arreu del País Valencià, torna a constatar que la iniciativa ha estat un èxit”, incidien.

A l’interès d’ajuntaments i de partits polítics com ara de Villena, Alcoi, Pedreguer, Tavernes de la Valldigna, Oliva, Sagunt, Vila-real o Asp, a més de Corbera (Astúries), Ulldecona (Catalunya), cal sumar l’ampla cobertura dels més diversos mitjans de comunicació, on #OntinyentParticipa ha ocupat minuts als noticiaris i ha estat assumpte de debat a televisions i ràdios d’àmbit estatal i nacional.

Des del govern d’Ontinyent es destaca que aquest fet “demostra al seu conjunt que podem estar davant l’inici d’un camí cap a la nova democràcia, i que a Ontinyent una volta més estem marcant el camí”. A banda del nombre de votants, s’ha destacat que ha estat un procés “novedòs i modèlic”, fruit d’un equip de govern que “creu en la democràcia participativa, que és un gran antídot contra els “gamonals”.

El qui serà Regidor d’Hisenda a partir del plenari d’esta setmana, Joan Gilabert, de Compromís, incidia en el fet que “la gent cada volta està més formada i informada, i el fet d’articular esta participació aprofitant les noves tecnologies, permet crear punts d’encontre per dissenyar la ciutat que volem. En som sabedors del paper d’internet i per això l’hem aprofitat”, destacava.

#OntinyentParticipa, s’afegia, “és conseqüència d’una aposta per la participació prevista a la Carta de Participació Ciutadana, per la que també s’han interessat municipis d’altres ciutats d’Espanya”.

L’Ajuntament d’Ontinyent ja va anunciar que el procés serà reprès en 2015, sent a més objecte d’un reglament “que servisca per minvar les errades que s’hagen pogut cometre i potenciar els encerts d’esta iniciativa”.