Bota al contingut principal

La gratuïtat de les activitats oferides, uns dels senyals d’identitat de la celebració.

Cine, teatre, formació, esport i oci servixen de reclam, un any més, per a la celebració del Dia Internacional de la Dona a Almussafes. Des de la regidoria de la Dona de l’Ajuntament s’ha programat un ampli palmito d’actes que es desenrotllaran al llarg de tota un setmana. L’oferta commemorativa de l’any 2014 s’inaugurarà diumenge que ve dia 2 i conclourà el divendres dia 7, amb el tradicional sopar de germandat que reunirà a centenars de dones de la localitat.

La Setmana de l’arriba puntual a la seua cita anual a Almussafes per a reunir al col·lectiu de dones de la localitat en els diferents actes socials, culturals i d’oci convocats des de la Regidoria de la Dona. Un any més, conferències i campanyes d’informació conviuen amb iniciatives artístiques, cinematogràfiques, esportives i d’oci, en les que les associacions de dones brinden de nou la seua col·laboració.

Diumenge que ve dia 2, la marxa a peu i l’esmorzar popular organitzat per l’Associació Tyrius marcarà el punt de partida de la setmana commemorativa, que el dilluns dia 3 acollirà l’acte inaugural de l’exposició de la quinta edició del concurs de cartells, a què seguirà un vi d’honor.

Ja el dimarts dia 4, l’Associació d’Afectats Fibromialgia Almussafes oferirà una conferència en què la psicòloga, Vedat Talens, valorarà la importància de les relacions humanes en la millora de la qualitat de vida i, a les 21.30 hores, la Fera Teatre escenificarà l’obra “Estranys en la nit” en el café teatre organitzat per l’Associació de Dones Progressistes.

L’agenda d’actes establida per a la celebració de la nova edició de la Setmana de la Dona continuarà durant la jornada del dimecres, atés que de 16.30 a 18.30 hores, el parc central d’Almussafes serà l’escenari d’una campanya d’informació i prevenció del càncer per a xiquets i adolescents, convocat des de la Junta Local de Lluita contra el Càncer i, a les 22 hores, les dones podran visionar el film “Blue Jasmine”

L’esport serà un altre dels al·licients de la setmana commemorativa ja que el dijous dia 6, entre les 18 i les 19 hores, el pavelló poliesportiu acollirà una màster class de balls llatins i Biodanza, que impartiran Estefanía Olmos i Patricia Albuixech, monitores esportives. L’espectacle teatral “Indignada Pérez Cabaret Xou” serà el protagonista de la vetlada a partir de les 22 hores.

El programa d’actes es clausurarà divendres que ve dia 7, Dia Internacional de la Dona, amb la concentració i lectura del manifest reivindicatiu, acte organitzat l’Associació de Dones Progressistes i amb el sopar commemorativa i multitudinària, que cada any reunix a més de mig miler de dones. Per a la regidora delegada, Elia Alepuz, la commemoració del Dia Internacional de la Dona “no sols invita a reflexionar sobre els avanços aconseguits i sobre els reptes que encara ens queden per superar, sinó que a més exalça la lluita pels drets de la dona duta a terme per dones comunes”.