Bota al contingut principal

També aprova per unanimitat una moció contra les prospeccions al Golf de València.

L’Ajuntament de Pedreguer es va sumar ahir als municipis que s’oposen a la Llei de reforma de l’Administració local. El Ple de l’Ajuntament va aprovar en sessió celebrada aquest dijous 27 de febrer una proposta per formalitzar el conflicte en defensa de l’autonomia local contra la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’administració local. Aquesta reforma, que promou el govern estatal, pot suposar un atac contra l’autonomia dels municipis, que obre la porta a la privatització de serveis bàsics per a la ciutadania com ara els Serveis Socials.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Pedreguer s’adhereix a l’anomenat Conflicte en Defensa de l’Autonomia Local. Es tracta d’un mecanisme que per primera vegada s’utilitzarà i pel qual diversos ajuntaments de l’Estat presentaran davant del Tribunal Constitucional un recurs contra la llei de reforma de l’administració local que ha elaborat el PP. El grup popular va votar en contra.

El punt que sí que es va aprovar per unanimitat va ser una moció contra les prospeccions al Golf de València. Pedreguer s’uneix així a l’anomenada “marea” blava en contra d’aquestes prospeccions petrolíferes.