Anar directament a les notícies

Compromís convoca al veïnat d’Alboraia per explicar les raons de l’eixida del Govern

Publicat el en Governs amb Compromís

La coalició ha convocat al veïnat d’Alboraia per a informar sobre les causes del trencament del govern municipal, i per refermar-se en què pactar amb el PP no està a la nostra llista de solucions per al poble.

Amb l’objectiu d’explicar públicament les causes que han provocat el trencament del pacte de govern, Compromís ha convocat al veïnat d’Alboraia a un acte informatiu en el Teatre Municipal L’Agrícola, demà dimecres dia 5 de març a les 19.30 hores.

La coalició continuant amb la seua trajectòria de transparència i claredat de les seues decisions, vol fer coneixedora a la gent del municipi de la decisió presa i les raons que han portat al Grup Municipal amb el total suport de l’assemblea de Compromís per Alboraia, a prendre eixa decisió. I per si a algú li quedara algun dubte, recordar que un dels nostres principals objectius és aclarir les responsabilitats dels qui han dut al nostre poble a la situació de desfeta econòmica en la que es troba.

Compromís per Alboraia considera fora de lloc algunes declaracions de l’alcalde d’Alboraia sobre la seua eixida de l’equip de govern. Considera injustificades les acusacions de deslleialtat i covardia. A més també consideren injustificada la insinuació en premsa de la possibilitat que Compromís subscriga una moció de censura amb el PP. “No té sentit dir això quan un dels motius principals que deixem el govern és la tèbia posició dels socialistes respecte de les presumptes irregularitats dels anteriors gestors del PP al front de l’ajuntament els últims dotze anys”, ha dit Compromís.

Compromís tampoc compartix que se li acuse de no haver fet propostes. Per exemple l’alcalde diu que es va presentar una proposta de pressupost fa un any i Compromís no ha dit res. S’ha de recordar que en aquell moment, Compromís encara formava part de l’equip de govern i, en eixe context, va fer una sèrie de propostes que van ser incloses en el document que va ser enviat als partits de l’oposició.

A més, des de la coalició Compromís es consideren de molt mal estil polític que Miguel Chavarria faça referències a un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), com si ell fora l’únic garant que eixa proposta no es va a dur a terme. “Nosaltres, des de Compromís, tenim clar que en cap moment li anem a donar suport”.

La coalició va recordar el vot conjunt del PP i del PSOE en l’empresa EGUSA per a fer un pagament en contra del criteri de Compromís, que va provocar la immediata dimissió del conseller de Compromís com a conseller delegat; la “manca d’interès” per a perseguir des del Ple municipal les presumptes irregularitats de l’anterior govern popular d’Alboraia. O també, en eixa mateixa línia del PSOE no enfrontar-se amb el PP, no fer les accions oportunes des del Ple per tal que l’Ajuntament reclame a la Generalitat Valenciana la condonació del deute pel soterrament de les vies del Metro, reclamació duta a terme per Compromís a través d’una campanya que va replegar vora 1.000 signatures de suport del veïnat d’Alboraia.