Bota al contingut principal

L’Ajuntament d’Ontinyent congelarà el rebut de l’aigua a les empreses i particulars, així com la pròrroga de les actuals bonificacions, a l’espera de l’aprovació de la nova ordenança en la que està treballant la regidoria d’aigües. Així s’acordava a l’última sessió plenària municipal.

D’aquesta manera, fins que s’aprove la nova ordenança en la que està treballant als últims mesos la regidoria d’Aigües, el rebut es mantindrà com en 2013, incloses les bonificacions actualment establertes. Cal recordar que la taxa de subministrament domiciliari d’aigües aprovada al plenari de 21 de març de 2013 donava continuïtat a les bonificacions contemplades a la revisió feta en 2012 de la taxa del fem, que va permetre que l’any passat fins a 334 famílies ontinyentines comptaren amb subvencions de l’Ajuntament en tots dos rebuts, quedant 194 d’estos nuclis familiars totalment exempts del pagament d’estes taxes.

El regidor d’Aigües, Fran Quesada, ha explicat que, tot i les bonificacions realitzades, “l’ordenança en sí no es objecte d’una revisió des de 2006, pensem que cal millorar-la, i per això estem treballant des de fa ja prop de sis mesos en un nou text que tindrem a punt enguany, que suposarà una millora sustancial que volem consensuar amb tots els grups”, assenyalava.

D’aquesta manera, el plenari també aprovava l’elaboració dels estudis econòmics pertinents per tal d’aplicar els nous preus del rebut de l’aigua, un rebut, avançava Quesada, “que volem que siga més clar i entenible” i al que s’està estudiant eliminar o reduir el pagament per consum mínim i altres aspectes de tarificació fixa.

La nova ordenança tractarà d’incentivar un consum responsable i tindrà en compte els diferents usos a que es destina l’aigua “perquè no és igual l’ús d’un particular, una família nombrosa, un establiment hosteler o una indústria”, a més d’estudiar-se la conveniència d’incloure o no el clavegueram al rebut.

“En definitiva, des del Govern d’Ontinyent estem treballant per fer realitat una nova taxa d’aigües millor, més justa i més clara, donant la importància que es mereix al consum d’un bé fonamental a la nostra societat com és l’aigua”, concloïa el regidor.